Vridos

  /  Heren3   /  Het kan vriezen, het kan dooien.Vridos HS 3 – Voleco HS 5.

Het kan vriezen, het kan dooien.Vridos HS 3 – Voleco HS 5.

Inmiddels heb ik begrepen dat de verslagen van de muppets gelezen worden door een breed publiek, waaronder de dames van vridos. Bij het schrijven van het verslag zullen delicate details voortaan dus achterwege blijven. Getuige ook dat één van de dames afgelopen zaterdag het geheim van de muppets trachtte te ontrafelen door een kijkje te doen in de kleedkamer om de ware identiteit van de muppets te achterhalen. Want als de kleren zijn uitgetrokken is toch wel erg makkelijk om aan de kikkerbillen te zien wie nu kermit is of om onder de veren van Sam the Eagle te kijken op zoek naar het geslachtsdeel. In het vervolg zullen we voorzichtiger moeten zijn om de kleedkamergeheimen niet te veel prijs te geven. Tot zover de berichtgeving over de kleedkamer avonturen van Netty.

Terug naar de wedstrijd tegen Voleco HS 5. Na de zeer geslaagde ledenvergadering hebben wij inmiddels 3 jubilarissen in ons team. Uiteraard moest hier op gedronken worden en dit resulteerde donderdag in een training zonder trainer als voorbereiding voor de zware thuiswedstrijd tegen de nr. 2 van de ranglijst. Voorafgaand aan de wedstrijd was er behoorlijk wat commotie want ineens verschenen er twee muppets in de kleedkamer die tot voor kort uitgezonden waren naar het buitenland. Dit bezorgde “the Swedisch chef”  kopzorgen om de opstelling rond te krijgen. Met de terugkomst van Waldorf komt er weer meer lengte in het team en daar moesten we van profiteren. In de eerste set besloot “the Swedisch chef” te kiezen voor geroutineerde krachten. Fozzie verhuisde van buiten aanvaller naar de midden positie, Tanimal en Graaf Tel op de buiten aanval positie met ook Sam the Eagle als midden aanvaller. Koekiemonster maakte vlak voor de start nog een rare val en daardoor moest gekeken worden of hij wel kon starten als spelverdeler, met Beaker als tweede spelverdeler. De teruggekeerde “waldorf” en “kermit” starten op de bank. Naast hem op de bank nam Gonzo plaats die net op tijd was om dit plekje veilig te stellen. Exact 8 seconden voor de start begon Gonzo met zijn voorbereiding en het was niet verantwoord om hem direct te laten starten.  Tijdens de warming up maakte Fozzie de muppets er op attent dat er ernstige vergelijkingen zijn tussen de Olympische kür van Salinero en Anky en de warming up van “Graaf Tel” Wellicht is het de volgende keer handig om hier een stukje muziek onder te zetten om het beeld compleet te maken.

Het geroutineerde 6-tal nam brutaal de leiding in de eerste set met verzorgd volleybal, mooi aanvals spel en geconcentreerde muppets. vanaf de kant waren weinig wanklanken te horen en sporadisch kwamen er zelf kleine applausjes van de tribune door het in grote getallen verzamelde publiek (voornamelijk bestaand uit muppets-partners) Verbazing was te zien op de gezichten van Waldorf en Kermit en met enige spanning in de benen keken zij verder, want zouden zij dit niveau wel aankunnen na toch een behoorlijke periode zonder training. Door wat ongelukjes en wat pech ging de set helaas verloren met 23-25, maar het niveau beloofde veel goeds voor de rest van de middag.

Tot zover het positieve nieuws…..
Waldorf bleef in de tweede set nog even aan de kant en met Gonzo voor Fozzie en Kermit voor Graaf Tel werd gestart. In het begin liep het nog redelijk gelijk op maar na een goede service beurt van de tegenstander werd tegen een achterstand aan gekeken en ging de set toch vrij gemakkelijk verloren met 13-25. Totale verbijstering bij “the swedisch chef” Concentratie was het toverwoord. Nu moet ook de tegenstander complimenten gemaakt worden want de muppets kwamen echt wel tot redelijk gesmeerde aanvallen maar de verdediging bij de gasten was zeer goed verzorgd evenals de aanval. De muppets kregen op alle fronten volleybal les.

Ook de derde set was niet best. Ondanks enkele fantastische reddingen van Beaker lukt het niet om de tweede bal bij de spelverdelers te krijgen en dan wordt het lastig om aan te vallen. De concentratie zakte verder weg en frustratie kroop in de ploeg. Mede door de hoopvolle eerste set was er toch sprake van enige hoop op een leuke pot, maar de muppets werden van de baan geveegd. 13-25 opnieuw. Met de wetenschap dat een vijfde set er niet meer in zat werd good old “waldorf” ingebracht als extra troef. De eerste service was gelijk raak en de tegenstander vroegen zich af wat er gebeurde. Dit herstelden zij overigens weer vrij snel. Zij liepen snel uit naar een comfortabele voorsprong en the swedisch chef besloot dat een extra time out de wedstrijd niet meer kon kantelen. Redelijk snel stond de eindstand op het bord van 12-25.

Gezien het weerbeeld buiten past de term: het kan vriezen en het kan dooien. De komende weken zal op donderdag weer hard getraind moeten worden op techniek in voorbereiding op de alles beslissende wedstrijd uit tegen Arkel op donderdag 4 april. In het spelbeeld waren enkele pluspunten te zien die zeker tot meer punten zullen gaan leiden tegen de lager geplaatste teams. Na afloop werd besloten om deze wedstrijd, de terugkomst van “ de verloren kikker” en de Australische “mopperkont”, en de 3 jubilarissen uitgebreid te vieren bij de plaatselijke chinees. Het bezoek aan dit etablissement heeft weer heel andere inzichten gegeven in de achtergronden van de muppets. De verjaardag van Roel werd enkele maanden te vroeg gevierd met vuurwerk op de tafel. Dat vuurwerk was overigens niet gevaarlijk aanzien een delegatie van de brandweer klaar stond om uit te rukken vanuit de andere zaal. Gezien het feit dat de zaak na onze binnenkomst vrij snel leeg liep maakten wij op dat we toch wel erg laat waren en dat iedereen al klaar was met eten. Het bleef in ieder geval nog lang onrustig in Giessenburg….

P.S. Sinds ons bezoek aan de chinees kan Koekiemonster samen met zijn zoontje niet meer met goed fatsoen kijken naar de bi-ba-boerderij en pipi langkaus en hoeft hij vooralsnog geen croutons meer in zijn soep. Hoe dat zit moet je maar eens aan Tanimal vragen.

Comments
  • netty
    24 maart 2013

    Ik heb dit stukje en vooral het 1ste deel met rode oortjes gelezen…..

    reply
Add Comment