/  Dames1   /  Het is nog geen cadeautjes tijd

Het is nog geen cadeautjes tijd

Afgelopen zaterdag mochten de  vrouwen van Vridos 1 de schoenveters weer strak aanbinden om de zaal in te rennen, na twee weken wedstrijd rust. Maar niet alvorens een wijze man (ook wel trainer / coach Ko den Hartog genaamd) de laatste woorden meegeeft om de wedstrijd in te gaan. “Beweeg, op de voorvoeten, kijk wat de tegenstander doet (anticipeer), en bovenal plezier”.

Flits dames 3 was de tegenstander deze dag. De eerste set was eigenlijk met name de spanning bij de Vridos dames de tegenstander. Persoonlijke foutjes en minder handige keuzes resulteerden in een 23-25. Op naar set 2, naast plezier was het devies ‘felheid’. Helaas was ook in deze set het spel niet overtuigend 21-25.

Zoals we weten van een andere wijze man (met baard) was het nog geen pakjesavond tijd. Cadeautjes worden niet rondgestrooid. Hard werken dan maar. Goede serviceseries van Annelies van Houwelingen, Maike van Houwelingen en Leonie Bor dragen bij aan het harde werk. Een goede pass, een mooie set up en vervolgens de aanval afronden. Overtuigend slaat Vridos zijn slag in deze derde set 25-14. Het ritme komt in het team en straalt uit naar de vierde set 25-21.

Een spannende vijfde set, wie pakt de overwinning? De uitgangspunten plezier, felheid en hard werken worden weer opgepakt, maar helaas waaien ze weg met de kille wind in de zaal. Een uitkomst van 11-15, resulterend in 3-2 verlies. Jammer, er had meer ingezeten.

Op naar de komende wedstrijd tegen de koploper van de ranglijst, AVVA. Een oude bekende en traditiegetrouw een spannende strijd. Enne, een strijd met plezier 😉