/  Heren2   /  Heren2 – Nextvolley

Heren2 – Nextvolley

Bij deze wil ik de auteur van het werkelijk prachtige literaire werkstuk over zomaar een wedstrijd van een zomaar op het laagste niveau spelend volleybal team ergens uit een klein plaatsje met nog geen 5000 inwoners van het platte land in het westen van een klein land bedanken. Deze auteur heeft de eerste wedstrijd die dit team, uit een klein plaatsje uit een klein land, ergens ver weg moest spelen en waarvoor bruggen en tunnels getrotseerd werden op een dusdanig manier weten te omschrijven dat een ieder die dit ging lezen tot het laatst geboeid werd en het in 1 keer wilde uitlezen om het wel en wee van een zomaar op het laagste niveau spelend volleybal team ergens uit een klein plaatsje met nog geen 5000 inwoners van het platte land in het westen van een klein land te weten te komen.
Ik denk dat dit gelukt is en dat een ieder nu benieuwd is naar het wel en wee van dit zomaar op het laagste niveau spelend volleybal team ergens uit een klein plaatsje met nog geen 5000 inwoners van het platte land in het westen van een klein land, van de 2e wedstrijd die dit team moest spelen.
Deze wedstrijd moest gespeeld worden op zaterdag 28 oktober 2013 en begon met 2 spelers van dit team die al vroeg in de sporthal aanwezig waren. Een speler was vroeg aanwezig om als scheidsrechter op te treden bij een jeugd wedstrijd en de andere speler was er om al het aanwezige publiek en begeleiders te voorzien van alle nodige versnaperingen, die genuttigd werden op dit vroege uur. Na een anderhalf uur kwam er nog een speler de eerste 2 ondersteunen wat nodig is voor een echte team spirit waar op dit zomaar op het laagste niveau spelend volleybal team ergens uit een klein plaatsje met nog geen 5000 inwoners van het platte land in het westen van een klein land op drijft.
Later in de middag kwam er nog een speler die zich in wilde zetten om als scheidsrechter op te treden voor een dames wedstrijd van hoog niveau waar door de thuis spelende dames een eerste punt gehaald werd in deze competitie. Deze scheidsrechter moest van de stoel gehaald worden om zich toch voor te bereiden voor zijn eigen wedstrijd die hij moest gaan spelen. Er werd voor een nieuwe scheids gezorgd en deze wedstrijd kon dus met een 5e set beëindigd worden. De vijfde speler was ook al aanwezig om ook een wedstrijd te fluiten van een nog hoger spelend Vridos team.  In middels waren ook de resterende speler gearriveerd en gingen alle spelers die fit genoeg waren om een wedstrijd te spelen (6 dus) zich voorbereiden voor een nieuwe spannende wedstrijd tegen een team uit Dordrecht. Het thuis spelende team werd nog ondersteund door de coach / trainer die het wel zag zitten om mee te spelen met een team wat zoveel mee maakt tijdens een wedstrijd en alles wat er voor en na gebeurd.
De eerste set werd door de thuis spelende volleyballers overtuigend gewonnen met 25-8.
Maar zoals het een echt Vridos team betaamd werd de tweede toch wel iets te gemakkelijk weg gegeven aan de tegenstander en werd er verloren met 21-25.
Maar een kampioens team geeft niet zomaar op en werd er in de rust pittig gesproken en overlegt over hoe set 3 dan wel gewonnen moest worden en wat er niet fout gedaan mocht worden. Dit overleg heeft wel vruchten afgeworpen want de 3e set werd weer gewonnen door de thuis spelers met 25-10. De spirit was weer aanwezig en er werd met vertrouwen naar de 4e set gegaan die dus ook met een mooie stand werd beëindigd, nu was de stand 25-17. Op naar de fameuze laatste set waar dit kampioens team om bekend staat en ook altijd gewonnen wordt of het nu uit of thuis is.
Nou die set moet nog ingehaald worden, want er waren weinig spelers om een laatste set te spelen. Er werd voor scheids gespeeld en er werd ingevallen bij een ander team wat ook niet genoeg spelers heeft. Maar volgende keer weer beter.