/  Heren3   /  Heren 3 komt langzaam op gang

Heren 3 komt langzaam op gang

Op zaterdag 13 oktober speelde Heren 3 (the muppets) de uitwedstrijd in Ameide. Bij aanvang van de wedstrijd was er toch enige sprake van een lichte onderschatting. De gemiddelde lengte van de tegenstanders wat 1 meter 60 en over het algemeen kan gezegd worden dat het merendeel van onze spelers de vader / grootvader kon zijn van de jonkies aan de andere kant van het net. De warming up verliep niet echt vlotjes aangezien de tegenstander echt van plan was om 16:00 uur te beginnen en ons team met een “giessenburgs kwartiertje” achterstand in Ameide arriveerde.  Voor de eerste keer dit seizoen is onze nieuwe aanwinst “tanimal Swets” ingezet en de verwachtingen waren dan ook hoog gespannen. De coach besloot om niet gelijk alle troeven in te zetten en “tanimal” op de bank te laten beginnen, zodat hij de kunst nog even kon afkijken.   Laten we zeggen dat de machine nog op gang moest komen en dat resulteerde in de eerste set in verlies met 25-18. In de tweede set zag je dat de komst van de nieuwe muppet toch wat onwennig was voor het team waardoor te veel ballen aan de verkeerde kant van het net belandden. Coach “the swedisch chef” verborg zijn gezicht in zijn handen en verbaasde zich erover de alle verwoeste inspanningen in de trainingen nog niet resulteerde in sprankelend volleybal. Kortom: verlies tweede set met 25-15.   Vridos HS 3 rechtte de rug en begon de derde set met een voorsprong. De stijgende lijn in het spel werd zichtbaar maar toch moesten we deze set laten gaan met 25-19. Roel “Waldorf” besloot dat het genoeg was en vertrok richting kleedkamer. Of dit te maken had met ons spel of met het feit dat hij op tijd terug moest naar huis is ons nog niet duidelijk, maar zijn belofte dat we een rondje mochten nemen op zijn kosten als we de vierde set zouden binnenslepen was niet aan doven mansoren besteed. Dit kan overigens ook zijn veroorzaakt door het feit dat de aanvoerder “kermit” inmiddels ook was gearriveerd in Ameide. Zijn inbreng in de vierde set was dan ook niet gering en dankzij een schijnbaar onhoudbare bal welke door een uiterste krachtsinspanning van “Kermit’ toch werd geretourneerd bleven we in leven. De machine begon te draaien en HS 4 had besloten om deze set kostte wat het kost binnen te halen om de akelige nul punten uit de stand weg te poetsen, en zo ook afscheid te nemen van de laatste plaats in de poule. Het bleef ongekend spannend maar dankzij flitsend spel werd de 4e set gewonnen met 25-27!!   Tot zover het verslag van de wedstrijd tegen AVVA. Volgende wedstrijd is pas op 10 november, dus kan er volop getraind worden om dit eerste punt een vervolg te geven tegen Volley Meerkerk HS3