Vridos

  /  Heren2   /  Heren 2 : 2 wedstrijden – 10 punten

Heren 2 : 2 wedstrijden – 10 punten

Spivo thuis – een lange dag

Zaterdag 19 januari was een lange dag voor H2. Niet omdat de wedstrijd zo lang duurde, maar omdat we ook zaalwacht/bardienst hadden. Dus was om 1 uur al een groot deel van het team paraat. We hebben de velden klaargemaakt, de vaat gedaan, een lekker bakkie gedaan, een wedstrijd gefloten, naar onze jeugdteams gekeken en (heel belangrijk!!) het vraagstuk van de blauwe knijpfluit opgelost (ik wist tot nu toe niet eens wat het was, maar vooruit; voor meer info: vraag Wouter of Vincent).

Kortom: dit was natuurlijk een prima voorbereiding op de wedstrijd tegen de hekkensluiter in de competitie: Spivo. De tegenstander had blijkbaar hoge verwachtingen van deze wedstrijd. Een heuse supporterschare – van jong tot oud – was meegereisd. Dat mocht echter niet baten. Hoewel Spivo duidelijk beter speelde dan in de eerste confrontatie en wij zeker niet ons beste spel lieten zien, was het niveauverschil duidelijk. Het maakte daarbij niet uit in welke opstelling. Hoewel we de laatste set met een forse achterstand begonnen, was dat ook weer vrij snel goedgemaakt. Dus: 4-0 gewonnen (25-15, 25-20, 25-14 en 25-22), weer 5 punten in de tas.

Na de wedstrijd hebben we de 5 punten natuurlijk weer gevierd tijdens de beruchte 5e set van Vridos H2 – dit keer weer eens met woutjes!! (hoewel een deel van het team moest fluiten of coachen of ziek naar huis ging – de 5e set is dus wel eens beter verlopen…).Heren2 - 19.01.2013

Het is trouwens wel heel mooi om te zien dat we langzamerhand een voorbeeldfunctie krijgen binnen de seniorentak van de vereniging. Zo hebben nu – nadat eerst H3 over de brug kwam met de schitterende Muppetstukkies – zowel H1 als D1 ook weer eens een stukkie geschreven voor op de website (complimenten !! En nu volhouden hè !!!) en zien we bij H1 de angst voor H2 toenemen … De strijd in de kantine geven ze bij voorbaat al op (terecht!!) maar belangrijker is dat ze door de sportieve druk vanuit H2 steeds meer wedstrijden gaan winnen … (quote uit het wedstrijdverslag: “met als enige doel het tweede team van Vridos, dat momenteel op promoveren staat, voor te blijven”) … bang als ze zijn dat ze volgend jaar anders tegen ons moeten … Graag gedaan hoor, jongens, jullie weten hoe je ons kunt bedanken!!! En o ja, Patrick, de weddenschap staat,
hè!!

Volley2B – De revanchewedstrijd

Zaterdag 26 januari stond er weer een uitwedstrijd op het programma en wel tegen Volley2B. En tegen deze tegenstander hadden we nog wat recht te zetten (3-1 verlies in de heenwedstrijd). Na diverse rondjes over de rotonde kwamen we mooi op tijd aan in het pittoreske Bergschenhoek. De tegenstanders doen er tegenwoordig alles aan om ons te intimideren … Meestal zorgen ze de laatste tijd voor koud water onder de douche, nu hadden ze bedacht om de verwarming in de zaal maar uit te schakelen (onder het motto: als je de tegenstander wilt beïnvloeden kun je dat beter voor de wedstrijd dan na de wedstrijd doen), waardoor het in de hal niet veel warmer was dan buiten …. (en voor de duidelijkheid … dat was net voordat de lentetemperaturen ons land bereikten).

Maar goed, wij laten ons niet zomaar wegzetten. De eerste set werd een ware walk-over. In een mum van tijd was het 25-9 (en om met één van mijn teamgenoten te spreken: “als zij iets minder punten hadden gemaakt, hadden we nóg dikker gewonnen” … tja, daar valt natuurlijk helemaal niets tegenin te brengen!).
De overige sets waren iets minder overtuigend, maar we zijn in de hele wedstrijd nooit in de problemen gekomen. Met name in de laatste set lieten we via een fors aantal blokpunten en mooie aanvallen zien wie er de betere ploeg was (25-20, 25-18 en 25-20).

Dit betekent de 9e overwinning op rij, terwijl er in die reeks maar 1 set is verloren. Door deze sterke reeks hebben we inmiddels ook de koppositie gepakt. Dat betekent dat er steeds meer door sommigen binnen ons team gedroomd wordt over kampioenskansen en eventuele promotie. Maar zover is het nog lang niet. We spelen gewoon wedstrijd voor wedstrijd en we kennen het spreekwoord van de huid en de beer (of kennen we alleen het spreekwoord van de beer in het bos? … ik ben het even kwijt). Eerst maar weer de volgende wedstrijd: thuis tegen Vovero.

En o ja, de 5e set hebben we weer glansrijk gewonnen (de tegenstander ging zonder één drankje naar huis) en de douche was nu wel heerlijk warm!!! Tot volgende week!!

Add Comment