/  Meisjes B1   /  Gecontroleerde winst voor Vridos MB (3-1)

Gecontroleerde winst voor Vridos MB (3-1)

Hendrik-ido-ambacht – Een strijd tegen de tijd die verloren werd, haasten omdat je denkt dat de meiden het niet zonder je af kunnen… of vooral niet zonder libero Monne. Maar zodra de wedstrijd in zicht komt, je de betreffende sporthal binnen stapt, blijkt dat de meiden rustig en beheerst al aan de tweede set begonnen zijn en de eerste al overtuigend hebben weten te winnen! Kortom…

Ja, voor het eerst spelen de meiden zonder libero omdat Monne den Toom een andere vrijwilligersfunctie moest vervullen bij de intocht van sinterklaas. Dat zwart pas haar wel. En dus spelen de meiden volgens een ander systeem een compleet andere wedstrijd, en ook nog eens zonder coach. En dus zet aanvoerder Tirza Muilwijk de meiden op hun plek, verricht ze de wedstrijdformaliteiten en stuurt ze de meiden naar een prachtige 25-14 overwinning in de eerste set…. En dat zonder libero en allrounder Jaimie Hak op de voor haar onbekende plaats op het midden. Even een kleine wissel van speelsters en op voor ronde twee! Op het moment dat de coach binnenstapt staan de meiden zelfs al 10-5 voor waarna spelverdeelster Ilse de Groot de voorsprong met haar service zelfs tot 15-5 vergroot. Tijd dus om wat risico te nemen, de meiden staan subliem en vooral heel rustig en geconcentreerd te spelen, maar de voorsprong die ze op hebben weten te bouwen bied ruimte voor een debuut; vanwege de afwezigheid van Ilse van Dijk is op het laatste moment Fleur de Lange van Meisjes C opgeroepen om mee te gaan. Zij mocht plaats nemen op het midden waarna de meiden toch even onwennig de wedstrijd vervolgde. Gelukkig verzorgde spelverdeelster Ilse perfecte set-ups waardoor Rachel, Tirza en Dorith uiteindelijk de meiden naar een kracht eind sloegen!

De derde set was echter compleet anders. Ging het eerder te makkelijk? Geen bijzondere wissels, maar toch bleek het spel veranderd… de pass belandde veelvuldig in het midden waardoor zowel Ilse als Jaimie niet geheel wisten wat ze ermee aan moesten… De meiden van Vollido liepen daardoor een klein beetje uit op onze Giessenburgse dames. De wissel Rachel (uit) – Tirza (in) bracht uiteindelijk ook niet het gewenste resultaat, waarna vervolgens wel de foutenlast beleef stijgen… Vergeten en rustig door naar set vier! Het zelfvertrouwen steeg weer en de rust hervond zijn plaats terug in het spel! Linde van Houwelingen en Dorith de Baat zette vervolgens aan met een krachtige service, waarna er weer ruimte bleek om Fleur op te stellen voor de uitmuntend spelende middenaanvalster Dorith. Uiteindelijk wist Tirza Muilwijk zelfs met een mooie sprongservice de laatste set in het voordeel van Vridos te beslissen!

Al met al een mooie en vooral gecontroleerde wedstrijd! Complimenten voor iedere op zich en vol vertrouwen op naar het volgende treffen zonder Monne! Volgende week strijden we thuis tegen concurrent in de middenmoot, WIK-Unive..! Wees erbij om 12:00