/  Heren3   /  Geconcentreerde muppets pakken eerste overwinning van het seizoen

Geconcentreerde muppets pakken eerste overwinning van het seizoen

Zaterdag 12 oktober waren er voldoende muppets aanwezig, dus hoefde er geen hulp ingeschakeld te worden vanuit het tweede team. Voorafgaand aan de wedstrijd was al duidelijk dat Tanimal opnieuw was gecontracteerd door Team 2, hetgeen nu toch serieuze vormen begint aan te nemen. De gretigheid van Tanimal om zoveel als mogelijk volleyarbeid te verrichten begint nu wel op te vallen en was er eerste alleen sprake van een flirt met het tweede team, het lijkt nu toch op een serieuze verkering. Om Tanimal terug op aarde te brengen werd hij eerste set beloond met een warme plek op de bank. Rechtstreeks vanaf Schiphol werd waldorf ingevlogen vanuit zijn vakantie. De vrouw van Waldorf vroeg zich af of dit toch echt allemaal nodig was maar Waldorf weet hoe groot de concurrentie is en besloot om direct door te rijden. De brand bij voormalig telghandel modern dreigde nog roet in het eten te gooien (let op de woordspeling) maar gelukkig kon Waldorf op tijd beginnen met zijn warming up. De hoogtestage had hem zichtbaar goed gedaan en vol enthousiasme starten de muppets, met Kermit, Fozzie, Sam the Eagle, Gonzo en Koekiemonster aan de eerst set. Tanimal werd op de bank vergezeld door Floyd Pepper.

Ondanks de vele trainingsarbeid werd besloten om nog met het oude vertrouwde systeem te starten. Vanaf het begin was er sprake van een serene rust bij de muppets en dit resulteerde ook in mooi volleybal, goede stops, soms oogstrelende aanvallen afgewisseld met het bekende chaotische spel waardoor de muppets bekend zijn geworden. Door inzet, rust en ook mede het mindere spel van de tegenstander, welke ook zichtbaar moeite hadden met de nieuwe vloer en de lengte van het veld, werd de eerste set omgezet in winst: 25-17. het geconcentreerde spel werd ook in de tweede set doorgezet en de tegenstander werd op de knieën gedwongen. Deze set was waarschijnlijk één van de beste die ik zelf ooit heb meegemaakt in de korte historie waarin ikzelf meedraai met de muppets. De set werd gewonnen met 25-13. De tegenstander zat er door heen, tijd om het genadeschot te lossen. In de derde set werd echter al snel tegen een achterstand aangekeken en verdween enigzins de rust in het spel. mede ook doordat de tegenstander gewend begon  te raken aan de nieuwe vloer en de hoogte van het net. Dankzij een zeer goede service beurt, waarvan één van de kanonskogels van de tegenstander door Koekiemonster met de hak achter het standbeen langs bijna tot winner werd omgetoverd (Messi is er niets bij) ging deze set verloren met 19-25.  er was echter geen sprake van paniek bij de muppets en in de vierde set was het de bedoeling om dit recht te zetten. Mede door de tomeloze inzet van Waldorf, die niet voor niets zo had gehaast en zeker nog een derde set aankon, werd de vorm terug gevonden al was de tegenstand gelijkwaardig en de scheidsrechter mild bij enkele dubieus geredde “plakballen”. Bij een 25-24 voorsprong werd een opslag van Floyd pepper door de tegenstander verkeerd ingeschat en met een ace werd deze wedstrijd beëindigd. de eerste 3 punten in de pocket.

Opvallend detail tijdens de wedstrijd was het onophoudelijke geroep vanuit de tribune van een kleine supporter welke wel erg veel vergelijkenis vertoond met Koekiemonster. De kleine “koekie” werd voor het eerste vergezeld door mini “koekie” welke overigens geen bal van de wedstrijd heeft waargenomen en ondanks de grote herrie gewoon doorsliep. Het aantal supporters neemt per wedstrijd toe, want ook de levensgezellen van Floyd Pepper en Gonzo en de nazaten van Kermit en Fozzie waren present om de muppets aan te moedigen.

Na afloop is aan de bar de spelersinzet in het tweede team nog uitgebreid geëvalueerd en dankzij Vincent Wolfs weet de rest van Heren 3 inmiddels dat zij niet hoeven te wachten op een telefoontje wanneer de nood hoog is. Nadat alle muppets een aantal consumpties had genoten en zich tegoed hadden gedaan aan enkele versnaperingen uit de frituur werd in de kleedkamer duidelijk waarom de tas van Tanimal zo goed gevuld is. Er werd luidkeels meegezongen met de kaskraker “mexico” welke uit de speakers knalde van de door Tanimal meegenomen boombox waarom de Iphone zorgvuldig werd aangesloten.

En het bleef nog lang onrustig in Sporthal Neerpolder

P.S.: Tenslotte nog een vermelding richting de teammakkers van Heren 2. Wij geven vanuit het team van Muppets toestemming om af en toe van de kwaliteiten van Tanimal gebruik te maken, wij gunnen het deze jongen van harte en hij zal de opgedane ervaring ook meenemen naar onze wedstrijden. Maar om hem nu ook gelijk de tas met vuile kleding te geven als dank voor zijn inzet vinden wij toch wat te ver gaan