Vridos

  /  Heren3   /  Donderdag 4 april 2013. VIA HS1 – Vridos HS3

Donderdag 4 april 2013. VIA HS1 – Vridos HS3

Wanneer er doordeweeks gespeeld wordt is het toch altijd lastig om alle muppets op tijd op de plaats van bestemming te krijgen, want in tegenstelling tot “the Swedisch chef” en “Waldorf” wordt door de overige muppets doordeweeks gewoon gewerkt. Om 20:00 uur was het dan ook nog vrij rustig bij Sporthal Neerpolder.  Op het laatste moment had Graaf Tel nog door gegeven dat hij te kampen heeft met een gevoelige blessure waardoor hij de beladen wedstrijd in Arkel aan zich voorbij moest laten gaan. De buiten-volleybal activiteiten van Wim eisen zijn tol en zijn inspanningen op de atletiek baan leverde hem een zweepslag op. Op het moment van schrijven is mij onbekend ofdat dit een blessure is als gevolg van het sporten of als gevolg van slavendrijverij-achtige trainingsmethodes bij Typhoon.

Nadat ook Tanimal was ingeladen vertrokken we naar het schilderachtige Arkel. Daar aangekomen bleek de wedstrijd van de dames van Arkel uit te lopen dus het geplande aanvangstijdstip van 21:00 werd niet gehaald. In zaal twee mochten de muppets zich alvast warm spelen en gezien de temperatuur in deze zaal was dat geen overbodige actie. In Neerpolder zijn we niet in staat om het klimaat in de sporthal naar fatsoen te regelen maar in Arkel zijn ze zelfs in staat om het verschil tussen zaal 1 en zaal 2 op te laten oplopen tot zo’n graad of 10. van de sauna naar de ijskast… Na een lange warming-up werd duidelijk dat er om 21:45 begonnen kon worden. Door de blessure van Graaf Tel was “the Swedisch chef” genoodzaakt tot enkele aanpassingen in de opstelling aangezien de trainingsachterstand van Waldorf het nog niet toelaat dat hij 4 sets kan spelen. De veelzijdigheid van Sam de Eagle en Fozzie zorgden voor een oplossing. De opdracht van the swedisch chef was om vooral plezier te maken en dit uit te stralen. 6 glunderende muppets betraden het veld, met in de startopstelling Fozzie, Sam the Eagle, Kermit, Gonzo, tanimal en Koekiemonster. Er werd gestart tegen het op papier zwakkere Arkel. In de eerste set werd er werkelijk zeer geconcentreerd gevolleybald en dankzij mooie aanvallen en goed stop werk ging deze set ook met 17-25 naar de muppets.

In de tweede set werd opnieuw goed gevolleybald en werd heel snel uitgelopen naar een 4-16 voorsprong. En zoals zo vaak kruipt er dan toch een vorm van onterechte nonchalance in de ploeg en wordt er gedacht dat de buit eigenlijk al binnen is. Arkel bleef er voor vechten en kwam terug tot 15-16. Op dat moment begon de coach toch eens achter zijn oren te krabben want tot dat moment was er geen enkele reden tot paniek en zat “the Swedisch chef” toch vrij relaxed op zijn bank. Er moest een time out aan te pas komen en met enkele harde woorden werd duidelijk dat de laatste 11 punten niets met volleybal te maken hadden gehad.  Deze woorden misten zijn uitwerking niet en de tweede set werd binnen gehaald met 16-25.

De derde set is een verhaal apart. Het kan niet gezegd worden dat er ervaring ontbrak in onze ploeg, maar een 2-0 voorsprong in sets geeft toch te veel comfort. Arkel bleef vechten en aan de kant van de muppets werd voornamelijk gerommeld. Dit kan ook te maken hebben gehad met het feit dat de jarige Anja ineens de rol van scheidsrechter op zich nam. Wellicht een goede tactische set van Arkel. Met Tanimal op de bank werd en Waldorf erin werd toch ruim een meter aan lengte ingeleverd. Het was rommelig, ongeconcentreerd en “the Swedisch Chef” kon zijn ogen niet geloven. Ondanks twee tactische time outs en een goede inhaalrace werd de set verloren met 25-22

Inmiddels was de 11 in de klok en kregen de muppets toch de angst in de benen. Een vijfde set zou toch al snel betekenen dat er rond middernacht geëindigd zou gaan worden en dat gaat dan toch van de ZZT af.(zuivere zuip tijd) Aangezien de tijd in de kantine van Arkel wel erg kort zou worden besloot the Swedisch chef om dezelfde opstelling neer te zetten als in de 1e set. Het was niet de mooiste set maar af toe was er een glimp te zien van het vloeiende volleybal welke ook door de muppets gespeeld kan worden als alle koppies zo strak als een snaar staan (om de woorden van Fozzie te gebruiken) Aan adrenaline geen gebrek overigens, want het fanatisme was wel zichtbaar in deze set. De draad werd weer opgepakt en de vierde set ging gewonnen met 16-25. De vierde overwinning van dit jaar was een feit. Gezien de stand op de ranglijst is het dit jaar wederom gelukt om onze doelstelling te behalen. Het vooraf afgesproken doel om vooralsnog niet te willen promoveren is opnieuw gelukt. Door deze overwinning is ook zeker dat we niet als laatste gaan eindigen. Plaats 8 wordt met hand en tand verdedigd, want Meerkerk zit ons op de hielen.

In de gezellige kantine van VIA werd nog lang nagepraat over deze wedstrijd. Het ons wederom niet gelukt om een transfer af te dwingen van Sam the Eagle. De transfersom van 5 euro + een mars was voor VIA HS1 nog geen reden om een bod uit te brengen op onze veelzijdige topspeler. (overigens inzetbaar op alle plaatsen in het veld) De bittergarnituurtjes lieten nog even op zich wachten en daardoor was het al dik over 12 voordat de muppets weer huiswaarts gingen. De volgende wedstrijd is op zaterdag 14 April tegen het 1 plaats hoger geplaatste WHV uit Asperen.

Add Comment