Vridos

  /  Volleybal   /  Deel 1 – Vridos MD verliest onwennig de strijd tegen Next Volley Dordrecht 1 (0-4)

Deel 1 – Vridos MD verliest onwennig de strijd tegen Next Volley Dordrecht 1 (0-4)

 

Giessenburg – Er was eens dorpje in het groene hart, gelegen ten midden van groene weides, grote rivieren en ruime vlaktes. Misschien wel een typisch dorpje, gebouwd aan een rivier, voorzien van twee scholen, kerken, een marktplein en een sporthal, maar anderzijds misschien ook wel uniek. Het is in ieder geval rustig deze morgen, de marktkooplui proberen net als op andere zaterdagen hun waar weer aan de man te brengen en weer dat autootje door de straten, roepend: “Rock en Polder”. Toch is het deze tijd van het jaar anders dan anders, koning winter regeert eens per jaar ook in deze contreien en dat is te merken.

Een ijzig koude wind steekt op in de straten van het dorp en een enkele sneeuwvlok dwarrelt nog naar beneden. De straten, landerijen en vlaktes kleuren wit van de sneeuw en de wateren vriezen dicht. De winter heerst het gesprek van de dag en enkele fanatiekelingen hebben de ijzers al onder gebonden om een kleine tocht der tochtjes te wagen op het ijs.

In dit dorp woont echter ook een jongeman en coach van vele kinderen, éénendertig meisjes en vier jongens. De meeste nog te jong om hun plicht te vervullen, maar de oudere ontkomen er niet aan: zij zullen strijd moeten leveren, hun talenten tonen, om de eer hoog te houden en hun vesting te bewaken. Deze in eerste instantie zo rustige zaterdag was het de taak van meisjes D om de veiligheid te bewaken.

Er stonden echter meerdere activiteiten op de planning, zo moest Laura de Looff de eer verdedigen tijdens een gymwedstrijd in Ridderkerk en moesten Dorith de Baat, Monne den Toom en Nina de Groot voorbereidingen treffen voor een muziekconcours in Schoonhoven. aanvoerster Tirza Muilwijk en metgezel Sifra Freeke stonden er dus eventjes alleen voor. Dit nieuws was echter ook bij een tegenstander uit Dordtse streken te horen gekomen en deze wilden dus dolgraag de strijd aan gaan met de uitgedunde Giessenburgse selectie. Door sneeuwweer en ijzige wind hadden ze de tocht afgelegd naar het oosten en stonden om klokslag één uur voor de poorten van sporthal Neerpolder.

Het geluk was echter aan Giessenburgse zijde: een afgezand van Vridos woonachting in Sliedrecht en in het bezit van een krachtig wapen tegen de sneeuw had het nieuws snel aan de Giessenburgse meiden doorgegeven zodat er nog net op tijd versterking gezocht kon worden bij andere selecties. Zodoende waren Laila van Pelt en Sofie de Weerdt (beiden MC) en Hannah van Veldhuizen (CMV N4) opgeroepen om gezamenlijk de strijd aan te gaan. Het bleek lastiger dan gedacht en na drie sets begon Vridos pas in het spel te komen, het leed was echter al geschied en de meiden van Vridos moesten met een uitslag van 4-0 hun meerdere herkennen in de Dordse tegenstanders.

Speelster van de wedstrijd: Sifra Freeke

Wordt vervolgt….

Add Comment