Vridos

  /  Heren1   /  De stilte, de tijd na Heren 1

De stilte, de tijd na Heren 1

En toen was het stil…! Het gelach verstomd en er ontstaat iets ongekend; zondagmorgen languit in bed starend naar het plafond. De gezelligheid maakt ruimte voor bezinning; is dit wel wat we willen? Een stilte die zorgt voor het contrast, was het goed wat we deden en kijken we juist uit of zien we op tegen de volgende ontmoeting? De afgelopen dagen waren intens! Er werd gegeten, gelach, gedronken en gefeest , maar juist dit heeft ook zijn andere kant! Kop of munt? De keerzijde van de medaille laat zien dat alles een eind heeft en na hoogtepunten er altijd een terugval komt…de stilte.

Dagenlang waren we samen, trokken we op en versloegen iedere tegenstander die we troffen; eerder al het treffen met Meteoor en ook zaterdag in het huis van onze westerburen bleken OKK’70 en AVVA geen tegenstand te kunnen bieden tegen het enthousiasme van ons Heren 1. Maar des te langer de tijd duurde, bleek ook ons samenzijn niet bestand tegen het tikken van de klok. Een voor een haakte men af, bezweek men onder de druk van het thuisfront of het verlangen naar een bed. De terugtocht van uit Hardinxveld werd daardoor steeds zwaarder, het werd donkerder en kil, zeker toen ook ons steun en toeverlaat, teamcaptain, de man met de zwarte kousen, elders zijn heil moest zoeken en zijn manschappen verliet… Het resterende drietal bleef dapper, bleken amper bestand tegen de verleiding van de Vriendenschaar maar wisten uiteindelijk vol trots het thuisfront te bereiken waarna ook voor hen het trieste lot trof van het afscheid… de stilte.

Deze stilte laat ons terugkijken…! Terugkijken op een ongekende gebeurtenis, het laatste avondmaal voorafgaande aan de driekamp tegen AVVA en OKK’70 deed ons realiseren dat we aan de vooravond staan van een grote wending. De grote vraag die nog rest: worden het bretels, kikkertjes, kniekousen of badjassen? Met misschien nog wel een grotere onderliggende vraag, staat het of staat het niet? Het avondmaal, de hartverwarmende teambarbeque van Heren 1 in de schuur van teamsponsor Slob op vrijdagavond, zorgde in ieder geval voor een overweldigend enthousiasme waarmee de heren afgelopen zaterdag ten strijde trokken en een prachtig resultaat wisten neer te zetten in de aanloop van het nieuwe seizoen! De winegums op de bank, Patrick op het midden en Koen in blauw vridostenue op de tribune, het moest gebeuren. En zo gebeurde het…!

De stilte laat ons in ieder geval terugkijken op wederom een geslaagde wedstrijd in de oefencampagne van ons Heren 1 waarbij vooral buitenaanvaller Bart van den Brink door prachtige reddingen de eer van Vridos wist te redden. Tel daarbij een mooie aanvalsserie van reserve-exHeren2-diagonaalaanvaller-en-rasHardinxvelder Marijn Roverts bij op en Vridos kon niet anders dan doen waarvoor het kwam: overstappen op strategie 458. Oke…laten we eerlijk zijn, strategie 1,2,3… (oeh oeh) was ook leuk!

Toch blijft de stilte confronteren, maakt ruimte voor nieuwe ideen, maar laat ons vooral weer uitkijken naar donderdag. Weer een samenkomen van het team op onze vaste trainingsavond! Want we hebben nog heel wat yells in te studeren, de choreografie aan te passen en moeten nog aan onze styling werken, maar volleyballen doen we later wel weer; op zaterdag 3 oktober treffen we pas de Meteoor uit Gorinchem.

TeamBBQ (1) TeamBBQ (2) TeamBBQ (3) TeamBBQ (4)Zaterdag H1 (3)

Add Comment