Vridos

  /  Heren1   /  De laatste bal van Slavincie, het ontbreken van elk spoor

De laatste bal van Slavincie, het ontbreken van elk spoor

Menig supporter en geïnteresseerde loopt al dagen met die ene vraag rond, een kwelling door de onwetendheid en de teleurstelling door het uitblijven van het antwoord. Een antwoord met mogelijk verstrekkende gevolgen voor de zo gevreesde theorie, misschien daarom dat er zoveel stilte ontstaat rondom dit antwoord? Maar tot op heden heeft niemand, niemand überhaupt iets vernomen over de prestaties van onze befaamde Slavincie, de man van de laatste bal, de gevreesde kerel met de zwarte kousen en zijn companion Erik.

Laatstgenoemde zal ongetwijfeld thuis eten, maar van de grote Slavincie ontbrak afgelopen weekend elk spoor. Alsof hij zich bewust is van de twijfel rondom zijn persoonlijkheid en zich daarom liever in stilte afzondert. Een stilte die (aan het begin van het seizoen nog beschreven als een contrast tot het plezier) op deze manier weer nieuwe bedenkingen teweeg brengt. Zou hij zich schamen voor zijn gedrag? Na genieten van het succes? Of zich voorbereiden op een nieuw complot? Feit is wel dat hij het afgelopen donderdag weer voor elkaar kreeg en de training net zolang duurde TOTDAT de man in kwestie weer eens vol oergeluiden duidelijk wist te maken dat hij het laatste puntje gescoord had, en zo klonk het aan de bar, op de tribune en onder de douche weer over dat laatste puntje. Zijn teamgenoten kijken er ondertussen zelfs niet meer van op, zou hij daarom zich afgelopen weekend afgezonderd hebben?

Afgelopen zaterdag werd er noodgedwongen zelfs geen wedstrijd gespeeld. Medespelers van de wannabe teamcaptain weten immers dat het geen zin meer heeft en dus waaide ze elk individueel uit voor hun eigen succes: Bartje kluste maar weer eens buitenshuis, Patrick haalde zijn board weer eens te voorschijn in de Duitse hooglanden, Wouter probeerde op het strand nog een balletje te slaan, Mathijs bracht veilig zijn tijd door onder de dekens met Kevin en Erik…tsjaa die at weer eens thuis. Van Marijn ontbreekt tot op de dag van vandaag overigens nog elk spoor en we overwegen een Amber (of Roos, of Marijke, of …) Alert, alhoewel teamoudste Erik dit stellig tegen probeert te gaan…. Teambaas Andre speelt het complot met de mannen mee en dacht in Wiebe de Vries al een waardig opvolger gevonden te hebben, maar deze durfde de confrontatie met de teamoudstes niet aan en nam tijdig de schoenen… Hopelijk hebben we Marijn dus zaterdag 27 februari wel weer terug gevonden voor het treffen met BeneVia!

Toch blijft het stil rondom de belangrijke man en kunnen we jullie tot onze spijt niet mededelen of het hem afgelopen zaterdag weer gelukt is. Wel is Slavincie afgelopen weekend door insiders gesignaleerd in de Vlaamse hoofdstad en ongetwijfeld horen we komende week weer zijn grootste verhalen over zijn laatste (ditmaal internationale) puntje

Add Comment