Vridos

  /  Heren3   /  de kop is er af…

de kop is er af…

Wik Unive 6 – Vridos HS3

Dinsdag 30 september. De ouverture van het nieuwe seizoen voor de muppets. De muppets hebben in de zomer niet stil gezeten en na de geslaagde afsluiting van het seizoen met de barbeque bij de Koekies, is direct een start gemaakt met de opzet voor het nieuwe seizoen. Zeker nu de muppets het zoet van de overwinning vaker hebben geproefd in het afgelopen seizoen en er sprake is van een vaste trainer is naarstig opzoek gegaan naar versterking, vanwege het vertrek  van Graaf Tel en de blessure gevoeligheid van enkele muppets. Ook vakantieplannen van inmiddels gepensioneerde muppets maakt het dat versterking in de breedte hard nodig was. Met Beaker en Rawlf zijn twee nieuwe jonge honden aangetrokken die ook dit jaar met de rest van de Muppets mee gaan spelen in de competitie.

Dat dit de eerste keer nog wennen was bleek in Groot Ammers. De van een slepende schouderblessure herstellende Koekiemonster was voor het eerste sinds tijden weer eens van de partij. En ook werden er nummers toegekend aan Beaker en Rawlf.  Bij enkele muppets was er zeker nog sprake van enige achterstand in trainingsarbeid. Bij het inspelen bleek al snel dat het een lastige opgave zou gaan worden aangezien we en team tegen ons troffen die nog geen set hadden verloren en zij wisten met gemak ons te imponeren tijdens het inslaan. Met Ralwf en Koekiemonster op de bank begonnen Beaker, Gonzo, Tanimal, Sam the Eagle, Waldorf en Floyd pepper. Beaker en Rawlf werden op de buiten positie gepositioneerd en vanaf de kant zou Koekie enigszins proberen ze op de positie te coachen. De eerste set bleek al snel dat de nieuwe samenstelling van de muppets nog enige moeite had en al snel werd tegen en niet overbrugbare achterstand aangekeken. De eerste set ging vrij gemakkelijk verloren met 25-12. In de tweede set ging het al ietsje beter maar ook deze set ging met dezelfde stand (25-12) verloren, mede door een zeer goede servicebeurt van één van de Groot ammers spelers. In de derde set begon het enigszins te lopen en soms waren er kleine flarden te zien van het oogstrelende spel welke door de muppets gespeeld kon worden als alle koppies de goede kant op staan. Met enig enthousiasme werd terug gekomen van 22-10 naar 22-17 maar stopte het dan ook. De derde set ging verloren met 25-17. de laatste set wilden we proberen om de stand nog enigszins dragelijk te maken maar een gebrek aan concentratie, conditie en de vuurdoop van beaker en Rawlf, die nu beiden in het veld stonden maakte het dat ook de vierde set verloren ging met de enigszins kansloze cijfers 25-15.

De kop is eraf en tijdens de derde helft bleek ook dat er nog ruimte is voor verbetering en dat mogelijk de posities in het spel herverdeeld moeten worden aangezien de buitenaanvallers nu in een bovental bevinden. Tijdens de volgende training zullen we hier verder mee experimenteren, als ook Kermit en Fozzie weer van de partij zijn. De volgende wedstrijd is gelijk een kraker. Op zaterdag 11 oktober staat de beladen thuiswedstrijd tegen Meerkerk op het programma. Een wedstrijd die van oudsher bol staat van de spanning omdat beide ploegen over het algemeen aan elkaar gewaagd zijn. We zullen zien welke stijgende lijn we kunnen laten zien. Trainingsarbeid en het wennen aan het volleyballen in een systeem moeten ervoor gaan zorgen dat we iedere week beter gaan presteren.

Tijdens de afdronk in de kantine werden direct de voordelen duidelijk van de nieuwe spelers omdat beide werkzaam zijn in de toeristische sector (tenminste het vervoer) en wij smachten al een tijdje naar een buitenlands trainingskamp welke toch met ieder seizoen dichter bij lijkt te komen. Tot de volgende wedstrijd.

Add Comment