Vridos

  /  MeisjesC   /  Bekerselectie van Vridos MC plaatst zich voor de tweede ronde!

Bekerselectie van Vridos MC plaatst zich voor de tweede ronde!

Groot-Ammers – Zaterdag 19 oktober, de meiden van Vridos hebben het voor het eerst sinds lange tijd weer weten te presteren om zich te plaatsen voor de tweede ronde van de regiobeker. In Groot-Ammers werd door mooi spel goede weerstand geboden tegen hoofdklassers Fusion uit Rotterdam en King Software uit Capelle. Ondanks het tergende blessureleed sleepte de meiden in een geweldige laatste set kwalificatie voor de tweede ronde uit het vuur.

King Software – Vridos | De eerste wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 2-0 overwinning voor de speelsters uit Capelle. Onze meiden speelde fel en wisten voortdurend druk te zetten op de goede speelster van VCN, echter omdat VCN King Software de eerste wedstrijd tegen Fusion met 2-0 wist te winnen wist Vridos dat deze wedstrijd er uiteindelijk niet zoveel toe deed. Er moest en zou gewonnen moeten worden van Fusion en zodoende spaarde de meiden hun krachten. Desalniettemin sneuvelde Sifra Freeke (MB) tijdens de tweede set vanwege een polsblessure, wisselen dus en hopen dat ze snel fit zou zijn voor de volgende wedstrijd. Laura de Looff (MC) pakte het goed op maar de concentratie aan de zijde van Vridos was dusdanig gebroken dat beide sets uithanden gegeven moesten worden aan de sterke meiden uit Capelle (17-25, 19-25).

Vridos – Fusion | De tweede wedstrijd moest en zou er dus beter gespeeld moeten worden om de doelstelling van coach Wouter Slob te halen. De opstelling bleef ongewijzigd en middenaanvalsters Julia en Renske (beiden MB) bleven aanvallend sterk presteren. Ondertussen was ook enige spelverdeelster Laila (MC) vanwege een enkelblessure voortijdig afgehaakt waardoor het spelverdelen in de 4-2 opstelling op de schouders kwam te liggen van buitenaanvalsters Nina en Sofie (beiden MB). Na nog geen halve set met gelijke tussenstand moest vervolgens ook Laura de Looff (MC) vanwege polsklachten het veld ruimen waardoor Monne den Toom (MC) noodgedwongen haar debuut mocht maken in het team. Alle wissels resulteerde in een dergelijke chaos waardoor de meiden van Vridos niet hun stempel konden drukken op de eerste set en zodoende bij 21-25 hun meerdere moesten erkennen in Fusion…. Maarja, wat nu? Eén duidelijke opdracht! Het resultaat van Vridos op King Software was duidelijk beter dan dat van Fusion en dus moet de laatste set met meer dan 21-25 verschil gewonnen moeten worden om ons te kwalificeren voor de tweede ronde…zo gezegd, zo gedaan! Eindelijk leek alles te kloppen, Sofie, Nina en Renske schroefde hun bovenhandse service op, Julia, Sifra en Monne maakte foutloze onderhandse serviceseries en dat samen met attent verdedigen en wat kunst en vooral vliegwerk van spelverdeelsters Nina en Sofie wisten de meiden uiteindelijk met een duidelijke 25-12 winst binnen te harken!

Op onderling resultaat dus de eerste ronde overleefd! De tegenstand was pittiger dan verwacht, terwijl anderzijds de selectie van Vridos, hetzij door blessures en vakanties, ook flink uitgedund was. Gelukkig hebben de meiden in ieder geval laten zien wat ze waard zijn en kunnen we vooral trots zijn op het geleverde spel. Op dus naar ronde twee op zaterdag 23 november.

Speelster van de wedstrijd: Monne den Toom

Let op: door de plaatsing voor de tweede ronde zijn de thuiswedstrijden van Meisjes B en de Jongens CMV 6 van 23 november verplaatst.

Add Comment