Vridos

  /  Heren3   /  AVVA HS 3 – Vridos HS 3

AVVA HS 3 – Vridos HS 3

en toen… ging het licht uit.

Zaterdag 22 november de lastige uitwedstrijd tegen het jonge AVVA HS3, een ploeg waar het merendeel van de muppets de vader of zelfs opa van had kunnen zijn. Na met 5 auto’s afgereisd te zijn naar Ameide, ja de muppets denken ook aan het milieu, was de vraag of de kleding wel aanwezig zou zijn. Sam the eagle arriveerde als laatste en gelukkig had hij de blauwe tas bij zich. Na een gedegen warming up werd gestart met Rawlf en Koekiemonster op de bank. De veldspelers waren Kermit, Fozzie, Sam the Eagle, Flolyd Pepper, Beaker en good old Waldorf. Tot de eerste 10 punten geen vuiltje aan de lucht. Het spel was niet sprankelend maar er werd geknokt voor ieder punt. De jonge honden van Ameide vochten ook voor ieder punt en waren op enkel gebieden in het fysieke voordeel. De set ging verloren met name doordat de basis afspraken niet werden nagekomen en dan met name de afspraak dat de tweede bal ten alle tijden voor de spelverdeler is. Ook werden de ballen onvoldoende hoog opgegeven zodat de muppets niet aan aanvullen toe kwamen.

In de tweede set werd waldorf vervangen door Koekiemonster en werd Beaker vervangen door Rawlf. De beginfase begon opnieuw veelbelovend en er werden wederom punten gepakt maar zoals wel vaker werden te veel onnodige punten weggegeven en werd te rommelig gespeeld. Vrij gemakkelijk ging deze set naar Ameide. Met Kermit en Sam the Eagle aan de kan begonnen we aan de derde set. Al na een aantal punten gespeeld te hebben werd een aanval vanaf de zijkant met veel gevoel door Koekiemonster gered, zij het niet dat dit niet gebeurde met zijn ledematen maar met zijn gezicht. De smash belandde vol in Koekie zijn gelaat met als gevolg een stervende zwaan in het veld en een grote doffe klap op de holle sporthalvloer. Voor even ging bij Koekie het licht uit en hij vond zichzelf terug in een stabiele zijligging met 11 spelers om zich heen en een fles spa blauw in zijn nek. Aan de zijlijn werd met enige verontrusting gekeken naar de neergestreken Koekie door een enigzins geschrokken koekie jr.  Na van het veld te zijn gegaan werd Koekie vervangen door Sam the Eagle. Helaas waren de muppets van slag en werd ook de 3e set verloren.

In de 4e set kon Koekie weer het veld in, enigszins voorzien van een pijnlijk neus maar zonder voor het oog waarneembare schade in het hersenpan, hetgeen volgens fozzie ook vrijwel onmogelijk was aangezien deze bij koekie slechts voorzien is van een enkele hersen cel. Zowaar begon het te lopen en werden de spelers uit Ameide op achterstand gezet. Met de stond 6-8 ging het echter helemaal mis door een servicebeurt waren de muppets geen vat op kregen en de stand werd omgebogen naar 13-8. Dit was zowaar de nekslag en ook de vierde set ging verloren. Weer veel trainingsarbeid voor de boeg want ondanks dat het spel niet slecht is blijft het veel te wisselvallig. We moeten elkaar donderdag weer diep in de ogen kijken en trainen tot we er bij neer vallen. Volgende week opnieuw een spannende pot tegen Vedo op het programma, maar dan met thuisvoordeel en het publiek massaal op de banken.

De afdronk in de professionele kantine van het spant was zeer aangenaam, mede door de inmiddels traditionele “bled”  met friet voor de muppets. Rond half 4 gingen we weer terug na gezien te hebben dat ook heren 1 het moeilijk had. zij waren namelijk na ons aan de beurt.

Tot de volgende keer

Add Comment