Vridos

  /  Dames1   /  AVVA Dames 2 nog te sterk voor Vridos Dames 1

AVVA Dames 2 nog te sterk voor Vridos Dames 1

Onderweg naar onze wedstrijd, hebben we korte een tussenstop gemaakt in Meerkerk om op de foto te gaan bij het hoofdkantoor van onze sponsor; Anna van Toor. Het was even koukleumen zo in onze tenues buiten langs de snelweg, maar het resultaat mag er zijn! Vervolgens op naar Ameide!

IMG_5885Met een houding van ‘we hebben niets te verliezen’ begonnen we aan onze wedstrijd tegen de nummer één uit onze poule en in de eerste helft van de eerste set leek deze houding zijn vruchten af te werpen. We wisten onze eigen aanvallen te verzorgen en die van onze sterke tegenstander te verdedigen, daardoor liepen we gelijk op. Even leek het erop dat we wel eens een setje zouden kunnen pakken, of zelfs meer!
Helaas kwam onze euforie tot een abrupt einde en waardoor? Dat weten we eigenlijk niet. Op 13 punten bleven we hangen en verder zijn we ook niet gekomen deze set. Time-outs met peptalks van Ko, wissels, ze mochten niet baten..

In de tweede set hebben we ons niet kunnen hervatten en wisten we niet meer dan 12 punten te behalen. Naast dat we wat lastige services op ons af kregen en de dames van AVVA onze aanvallen goed wisten op te vangen, begonnen we ook onbegrijpelijke fouten te maken, die we maar wat graag snel weer vergeten. Dat Lotte en Janine nog veel ballen wisten te redden en Annelies de longen uit het lijf liep om van onze moeizame passen nog iets te maken, het was jammer genoeg onvoldoende..

Tijd om Annelies wat rust te gunnen en Marjanne in te schakelen als spelverdeler. Ook zij moest flink wat verzetten om de bal naar een van de aanvalsters te krijgen, maar toch leken we deze set weer even het gevoel van het begin van de wedstrijd terug te krijgen. Leonie kreeg de opdracht om wat extra servicedruk van onze kant te verzorgen en met succes! Deze set wisten we maar liefst tot de 23 punten te komen en het idee dat er toch een setje winst in zou zitten, kwam terug! Nog één kans!

Een kans die we niet hebben gegrepen. Deze laatste set was er een van grote tegenstrijdigheden. Momenten dat de onzekerheid terugkwam en de fouten toenamen, maar ook momenten waarop we zelf de overhand hadden en flinke tegenstand boden tegen AVVA. Tot het eind hebben we doorgezet, maar meer dan 17 punten wisten we er niet uit te krijgen. Enigszins teleurgesteld vertrokken we naar de kleedkamer, waar de nabespreking plaatsvond.

Ko liet ons om de beurt aan het woord om te vertellen hoe we de wedstrijd ervaren hadden. Hoewel de persoonlijke ervaringen uiteen liepen, was de algemene conclusie dat we als team in ontwikkeling zijn en nog vertrouwen moeten krijgen in onszelf en in elkaar. De potentie is duidelijk aanwezig en dat iedereen de benodigde kwaliteit bezit is ook zonneklaar. Daarom moeten we misschien ook onze verwachtingen bijstellen en niet te zwaar tillen aan een verlies of een paar persoonlijke fouten. Tijd voor teambuilding, tijd voor een teamuitje! De datumprikker is al verstuurd 😉

Comments
  • Ingrid Verhagen
    2 december 2015

    Mooie foto dames. Succes!

    reply
Add Comment