Vridos

  /  Volleybal   /  Ambitieus Vridos MD verliest verrassend van Spirit (2-3)

Ambitieus Vridos MD verliest verrassend van Spirit (2-3)

Donderdag 4 oktober, nog even de laatste training van de gym afwachten en de meisjes D van Vridos hebben zin in de wedstrijd. Hopelijk heeft de mentale voorbereiding voor de televisie in de kantine beide teams goed gedaan. Ondanks een wat chaotische warming-up verliep het inspelen echter verrassend goed en de tegenstander wist even niet wat ze van ons moesten denken. Vridos was er zonder Monne en met invalster Laila echter klaar voor en om 19:15 kon de wedstrijd dan toch eindelijk beginnen.

Zowel Spirit als Vridos kwam goed uit de startblokken! Het spel ging heen en weer, maar door een net wat afwachtende houding van de meisjes van Vridos wist Spirit telkens weer aan de goede kant van de score te blijven! Zodra de meisjes van Vridos de servicepass perfect bij de set-upper in de handen had gekregen en de aanval goed afgemaakt kon worden, bleken de meiden van Vridos echter net wat te afwachten in het verdedigen van de aanval van Spirit. Dit resulteerde in een verrassende winst voor Spirit (14-25).

De tweede set verliep echter compleet anders. Spirit was waarschijnlijk verbaasd over hun eigen prestatie en de meiden van Vridos waren gebrand op een winst! De pass verliep goed en de meiden konden weer netjes in drieën spelen. Tel daarbij een aantal goede serviceseries op en de winst kon met ruime cijfers aan Vridos toegeschreven worden (25-8).

De volgende set bleek echter een kopie van de eerst (16-25), maar tijdens de vierde set wisten de meiden wat ze moesten doen. Ze hadden er namelijk zoveel plezier in dat ze graag ook nog een vijfde set wilde spelen*. Puntje voor puntje vochten ze ervoor, maar telkens bleek Spirit net iets te sterk. Totdat net voor het eind de meiden besefte dat het nu of nooit was. Ieder puntje werd apart behandeld en uiteindelijk wisten ze de winst met hakken over de sloot binnen te halen (26-24).

Tijd dus voor een vijfde set. De meiden deden hun uiterste best om de wedstrijd tot een mooi eind te brengen, maar in hun ijver bleek de afronding net wat te slordig. Spirit werd uiteindelijk door wat verwarring in het zadel geholpen en mocht terecht winnaar zijn (9-15).

Ondanks het verlies was het toch een leerzame wedstrijd, voor zowel trainer als speelster. Dit team bezit nog steeds zoveel mogelijkheden dat de ambities hoog zijn. De volgende keer (zaterdag 13 oktober, 14:15, uit tegen Voleco) zullen ze er echter alles aan doen om hun talenten te tonen! Wordt vervolgt…

—– Note —– * Deze getalenteerde meiden zijn namelijk door het Vridos bestuur zo extreem gekort op hun trainingstijd dat ze optimaal gebruik wilde maken van deze wedstrijd

Add Comment