Vridos

  /  Badminton   /  Vridos verliest nipt van de koploper

Vridos verliest nipt van de koploper

De badmintonners uit Giessenburg moeten het nog altijd stellen zonder de geblesseerde Dick van Rosmalen. Afgelopen zaterdag in eigen huis hebben ze gevochten voor wat ze waard waren tegen de koploper en niet onverdienstelijk: waar in de uitwedstrijd nog verloren werd met 1-7, liep Vridos nu tegen een kleine nederlaag aan: 3-5.

De herendubbel Visser/Versteeg opende sterk en waren zichtbaar gebrand op een overwinning. In straight games werd de opponent uit Veghel verslagen met 21-16 en 21-17.
De damesdubbel Vonk/Boer konden geen vuist maken tegen hun sterke opponenten. De dames uit Veghel waren simpelweg een maatje te groot en het punt ging verloren met 14-21 en 14-21.
Frank Versteeg zette zijn goede start uit de dubbel voort in zijn single: met 21-13 en 21-12 had zijn tegenstander geen schijn van kans.
Marieke Boer wist in haar single in de eerste game terug te komen van een 16-20 achterstand, maar verloor toch met 20-22. In de tweede game wist Boer eenvoudig te winnen met 21-8. In de beslissende derde game keek Boer snel tegen een 6-16 achterstand aan en leek het punt verloren te gaan, maar Boer vocht zich terug en won nog met 21-19. Hiermee kwam Vridos op een 3-1 voorsprong.
Sebastiaan Visser begon gefocust aan zijn partij en dit leek hem winst op te gaan leveren in de eerste game. Bij de stand van 20-17 maakte hij echter een inschattingsfout en daarna was hij niet meer in staat om de game binnen te halen: 21-23 verlies. In de tweede game kon hij geen vuist meer maken en verloor hij met 12-21.
Elze Vonk kon het niet bolwerken in haar single en verloor met 13-21 en 9-21.
Het gemengd dubbel Versteeg/Boer kwam niet door de sterke verdediging heen van het Veghelse duo. De Giessenburgers gingen dan ook hard onderuit: 11-21 en 15-21.
Het gemengd dubbel Vonk/Visser probeerde nog een gelijkspel binnen te slepen en waren zeker niet kansloos, maar kwamen met 18-21 en 19-21 toch net iets tekort, waardoor de eindstand 3-5 werd.

Gezien de 3-1 tussenstand was de 3-5 eindstand wel teleurstellend, maar na afloop overheerste toch tevredenheid met de 3 behaalde punten. Aankomende zondag speelt Vridos uit tegen Geldrop, de hekkensluiter.

Add Comment