Vridos

  /  Badminton   /  Vridos speelt gelijk tegen TFS Barendrecht

Vridos speelt gelijk tegen TFS Barendrecht

Zaterdag traden de badmintonners uit Giessenburg in een uitwedstrijd aan tegen TFS Barendrecht. In de thuiswedstrijd werd er met 5-3 gewonnen waarbij er 5 van de 8 partijen eindigden in een beslissende 3e game. Geen eenvoudige overwinning dus. In Barendrecht kwamen de Giessenburgers niet verder dan een 4-4 gelijkspel.

De herendubbel Van Rosmalen/Visser maakten er een spannende wedstrijd van. In zowel de eerste als de tweede game waren er kansen over en weer en ging het lang gelijk op. Twee keer moest een verlenging de beslissing brengen en twee keer wisten de Vridosheren de winst te pakken met 24-22 en 22-20.

Bij afwezigheid van Elze Vonk traden Amersfoort en Boer aan in de damesdubbel. In de eerste game leek het duo de game binnen te slepen, maar twee gamepoints werden niet verzilverd en in de verlenging ging de game verloren met 20-22. In de tweede game forceerden de Vridosdames teveel, waardoor ze fouten gingen maken en al snel tegen een 0-8 achterstand aankeken. Dit konden ze niet meer goed maken en ze verloren met 10-21.

Dick van Rosmalen verdedigt in zijn single nog steeds zijn ongeslagen status. Met gevarieerd en solide spel wist hij de eerste game te winnen met 21-18. In de tweede game stond hij met 17-8 voor en sloop er wat gemakzucht in zijn spel. Hij maakte het zichzelf onnodig moeilijk maar wist aan het einde toch de winst te pakken met 21-18.

Marieke Boer trad in haar single aan tegen de krachtige dame van TFS. In de eerste game wist ze door gevarieerd spel de winst te pakken met 21-13. In de tweede game kwam Boer bij een 0-3 achterstand ongelukkig ten val. Fysiek hield ze daar weinig klachten aan over, maar tactisch was ze toch even uit het veld geslagen, wat resulteerde in 18-21 verlies. In de derde game pakte ze de draad uit de eerste game weer op en wist ze in een uitzichtloze positie en met een gelukje haar 3e matchpoint te verzilveren: 21-17. Daarmee stond Vridos veelbelovend met 3-1 voor.

Frank Versteeg had duidelijk zijn avond niet. Zijn sterke wapen, de smash, verdween teveel in het net of buiten het speelveld. Versteeg probeerde het nog wel op andere manieren en bleef vechten, maar verloor de eerste game nipt met 19-21. In de tweede game kwam Versteeg niet verder dan 13-21.

Eva Amersfoort had in de eerste game moeite met de diepte van haar service, waardoor haar opponente makkelijker druk kon leggen en de game verloren ging in 18-21. In de tweede game had de Giessenburgse meer controle over haar service en wist ze knap te winnen met 21-18. In de derde game sloeg de vermoeidheid toe en wist de Vridosdame geen vuist meer te maken, waardoor de game verloren ging in 13-21. Hiermee kwam de tussenstand op 3-3 en moesten de gemengd dubbels de beslissing brengen.

Visser/Boer bewezen in hun laatste wedstrijd samen al dat hun vorm groeiende is. In de eerste game bevestigden ze dit door vrij eenvoudig te winnen met 21-13. In de tweede game begonnen ze wat stroef doordat ze het tactische spel uit de eerste game even lieten varen. Ze stonden tot 7-9 steeds 2 of meer punten achter, maar na een goede reeks waren ze weer bij de les en gaven ze hun opponenten geen kans meer om in hun spel te komen, wat leidde tot 21-17 winst.

Versteeg/Amersfoort konden niet in hun gebruikelijke spel komen. De foutenlast brak hen zowel in de eerste als de tweede game op, waardoor ze hun ongeslagen status helaas kwijtraakten. De games gingen verloren met 14-21 en 15-21. Hiermee kwam de eindstand op 4-4.

Vridos behoudt ondanks het gelijkspel toch hun tweede plaats in de poule, omdat de nummer 3 van de ranglijst slechts 2 punten wist te behalen. Zaterdag om 18:00 speelt Vridos thuis tegen Bever uit Rijen.

Add Comment