Vridos

  /  Badminton   /  Vridos opent met winst tegen BV Onder Ons 1 uit Den Haag

Vridos opent met winst tegen BV Onder Ons 1 uit Den Haag

De badmintonners uit Giessenburg zijn erin geslaagd om hun openingswedstrijd met 5-3 te winnen. Hoewel een grotere overwinning ook binnen handbereik was, kijkt het team toch tevreden terug op deze prestatie.

De herendubbel Versteeg/Van Rosmalen opende zeer sterk. Met aanvallende spel wisten ze overtuigend het eerste punt te behalen: 21-13 en 21-11 winst.
De damesdubbel Vonk/Boer won hun eerste game ook gemakkelijk met 21-13. In de tweede game keken ze snel tegen een ruime achterstand aan, maar knokten ze zich terug in de partij. Helaas ging de game toch verloren in 19-21. De beslissende derde game leek in het voordeel van de Vridosdames uit te pakken, maar in het laatste deel van de game konden ze niet onder de druk vandaan komen en met 16-21 werd de stand 1-1.
Frank Versteeg opende de eerste game van zijn singlepartij sterk. Met 21-12 was hij duidelijk de betere speler. In de tweede game ging het lang gelijk op, maar dankzij een sterk slotoffensief won Versteeg toch nog vrij eenvoudig met 21-16.
Marieke Boer miste nog het nodige zelfvertrouwen en precisie in haar single. Ook kampte ze met veel servicefouten. Door wat meer op ‘safe’ te spelen wist Boer toch te winnen met 21-19 en 21-16.
Sebastiaan Visser liet zijn tegenstander in het begin van zijn singlepartij nog in de buurt, maar zette in de beslissende fase een versnelling in waardoor hij met 21-15 won. In de tweede game leek zijn Haagse opponent zich al verzoend te hebben met een nederlaag en won Visser overtuigend  met 21-11.
Elze Vonk kwam er in de eerste game niet aan te pas en verloor met 11-21. In de tweede game toonde ze karakter en won ze met 21-16. In een gelijkopgaande strijd in de derde beslissende game was de spanning om te snijden. Vonk vocht voor wat ze waard was, maar trok toch aan het kortste eind: 19-21 verlies.
Het gemengddubbel Visser/Boer opende moeizaam, maar wonnen wel met 21-19. In de tweede game keken ze al snel tegen een 8-0 achterstand aan, maar toch knokten ze zich terug in de game en wisten een verlenging eruit te slepen. Helaas ging deze toch verloren met 21-23. In de derde game gaven ze een voorsprong van 4 punten uit handen en moest wederom een verlenging de beslissing brengen. Met 22-24 ging deze game en het punt onnodig en jammerlijk verloren.
Het gemengddubbel Vonk/Van Rosmalen wisten goed de zwakke punten van hun opponenten te vinden en wonnen de eerste game met 21-18. Deze goede lijn werd in de tweede game voortgezet, wat resulteerde in een gemakkelijke overwinning: 21-14. Hiermee kwam de eindstand op 5-3 winst.

De volgende wedstrijd speelt Vridos uit tegen BC Veghel 1. Dit beloofd een zware wedstrijd te worden, want Veghel wist de eerste wedstrijd met klinkende cijfers te winnen: een 8-0 overwinning.

Add Comment