Vridos

  /  Badminton   /  Vridos opent de competitie met 5-3 winst

Vridos opent de competitie met 5-3 winst

Voor de badmintonners uit Giessenburg stond er afgelopen zaterdag een zware eerste wedstrijd op het programma in de derde divisie, ze moesten aantreden tegen BC De Zwaluwen 1. De Bredase formatie degradeerde door blesssureleed vorig seizoen uit de tweede divisie. Vridos is echter verstrekt met een drietal spelers, te weten André Aantjes, Ellen Kooijman en Iris Putters. In voorgaande jaren speelden zij eerste divisie en zelfs eredivisie.

De herendubbel Aantjes/Versteeg was in de eerste game nog zoekende naar de juiste tactiek, maar wisten de game wel te winnen met 21-19. In de tweede game kwamen hun opponenten er niet meer aan te pas en met 21-10 ging het eerste punt ging naar Vridos.
De damesdubbel Putters/Boer opende sterk en lang leek het erop dat zij de eerste game zouden gaan winnen. In de beslissende fase van de game konden de dames echter geen vuist maken en moesten ze toezien dat er met 17-21 verloren werd. In de tweede game ging de foutenlast bij de Giessenburgse dames flink omhoog, wat resulteerde in 9-21 verlies.
Frank Versteeg liep in de eerste game wat achter de feiten aan en moest met 17-21 de winst uit handen geven. In de tweede game keek Versteeg al snel tegen een ruime achterstand aan, maar hij wist zich knap terug te vechten. Helaas kon hij geen beslissende derde game afdwingen en verloor hij met 20-22.
Ellen Kooijman speelde geconcentreerd en hield continu druk op haar tegenstandster. Kooijman was duidelijk een maatje te groot en won overtuigend met 21-9 en 21-12.
Sebastiaan Visser tastte zijn opponent in de eerste game nog wat af en won nipt met 21-19. In de tweede game was Visser echter heer en meester op het veld en met 21-10 winst bracht hij Vridos weer op voorsprong.
Marieke Boer forceerde teveel en verloor de eerste game met 18-21. In de tweede game wist ze meer de zwakke plekken van haar opponent te vinden en haar kansen af te wachten. Ze liet haar opponente na een voorsprong van 15-11 nog wel tot 18-19 terugkomen, maar ze was op tijd weer bij de les en won met 21-19. Na 3 punten in de derde game sloeg echter het noodlot toe en moest Boer door een knieblessure opgeven. Zo was de stand 3-3 en moesten de gemengd dubbels de beslissing brengen.
Het gemengd dubbel Aantjes/Putters opende sterk en met 21-15 ging de eerste game naar de Giessenburgers. In de tweede game maakten ze het zichzelf onnodig moeilijk, maar ze wisten met 23-21 in ieder geval een gelijkspel veilig te stellen.
Het gemengd dubbel Visser/Kooijman leek even te moeten wennen, maar wist de eerste game toch te winnen in de verlenging met 24-22. In de tweede game kwam de overwinning nimmer meer in gevaar en met 21-14 werd overtuigend gewonnen.

Zo wist Vridos haar eerste wedstrijd met 5-3 te winnen. De volgende wedstrijd is komende zondag tegen BC DKC 5 in Den Haag, na 1 speelronde de koploper van de ranglijst.

Add Comment