/  Badminton   /  Vridos knokt zich naar gelijkspel.

Vridos knokt zich naar gelijkspel.

Vridos 1 heeft in de eerste wedstrijd van 2015 een verdienstelijk resultaat gehaald tegen het op de ranglijst hoger staande Zwaluwen 2 uit Prinsenbeek. Na een 0-3 en 2-4 achterstand wisten de Giessenburgers toch nog 4 punten in eigen huis te houden.
Het herendubbel Versteeg / Visser wist zonder goed spel de eerste set met 21-19 te winnen. In de tweede set ontbrak opnieuw het goede spel, maar ditmaal wisten de tegenstanders daar wel raad mee: 9-21. In de derde set knokte Versteeg en Visser zich nog terug in de wedstrijd meer met 16-21 ging de overwinning verdiend naar Zwaluwen.
De damesdubbel Vonk / Boer gaat steeds beter lopen, ook dit keer speelde ze een verdienstelijke partij waarbij helaas beide sets in de verlenging naar de tegenstanders ging. Met 22-24 en 20-22 lagen er wel degelijk winstkansen.
Frank Versteeg had vandaag een iets mindere dag en moest zijn meerdere herkennen in zijn tegenstander. Met 24-26, 21-17 en 16-21 zetten Zwaluwen een 0-3 stand op het bord.
Marieke Boer wist het eerste punt voor Vridos te scoren, haar tegenstandster maakte veel fouten door de druk die Boer wist op te bouwen. Met 21-17 en 21-11 een overduidelijke overwinning.
Sebastiaan Visser wist het tweede punt voor Vridos binnen te slepen. Na een 16-20 achterstand wist hij de eerste set met 22-20 te winnen. De tweede set was voor Zwaluwen met 18-21, maar in de derde set verhoogde Visser het tempo en stelde hij orde op zaken 21-13.
Elze Vonk leek voor een klein stuntje te zorgen door de eerste set met 21-19 te winnen. Helaas was haar tegenstandster daarna bij de les en met 9-21 en 13-21 was de 2-4 tussenstand een feit.
Een tactische zet van de trainers leverde wellicht een belangrijke bijdrage aan het gelijkspel. De gemengd koppels Versteeg/Boer en Visser/Vonk werden voor deze wedstrijd omgegooid in Versteeg/Vonk en Visser/Boer, dit bleek voor vandaag een gouden zet.
Versteeg en Vonk profiteerde optimaal van de vele fouten bij de tegenpartij. Met 21-16 en 21-17 kwam Vridos terug in de wedstrijd met een tussenstand van 3-4.
Visser en Boer speelde een sterke partij waarbij ze de tegenstanders vrijwel de gehele partij onder druk hadden staan, met 21-14 en 21-15 behaalde Vridos toch nog een gelijkspel.
Volgende week zal er worden afgereisd naar Barendrecht voor de wedstrijd tegen TFS. Uitslag van de heenwedstrijd.. 4-4.