Vridos

  /  Badminton   /  Vridos brengt spanning om kampioenschap terug

Vridos brengt spanning om kampioenschap terug

Voor de badmintonners uit Giessenburg stond er een zware wedstrijd op het programma dit weekend. De hoofdmacht moest het opnemen tegen de nummer 1 van de ranglijst: Drop Shot uit Den Haag. De achterstand was voor aanvang 3 punten dus een overwinning van minimaal 6-2 was vereist om nog zicht te houden op het kampioenschap. Een zware opgave voor de Giessenburgers, want Drop Shot heeft alle wedstrijden gewonnen en slechts 1 gelijk gespeeld.

De herendubbel Versteeg/Aantjes opende de wedstrijd. In de eerste game lag de foutenlast te hoog bij het Vridos duo en ging de game nipt verloren met 19-21. In de tweede game konden de heren met 21-19 winst een beslissende derde game afdwingen. In de derde game wisten de heren de druk op hun opponenten nog verder op te voeren en met een memorabele sprint van Aantjes werd de game met 21-18 gewonnen.

De damesdubbel opende sterk met 21-14 winst. In de tweede game slopen er foutjes in het spel van de dames en moesten ze toezien dat de game verloren ging met 17-21. In de derde game waren de dames echter weer oppermachtig en met 21-12 winst stonden de Giessenburgers met 2-0 voor.

 

Frank Versteeg vocht voor wat hij waard was in zijn single. In een spannende eerste game wist Versteeg op de beslissende momenten zijn rust te bewaren en won hij in de verlenging met 22-20. In de tweede game behield hij zijn goede spel en met 21-17 wist hij knap dit punt binnen te halen.

Ellen Kooijman had moeite om de juiste lengte van haar slagen te vinden in de eerste game, wat resulteerde in 13-21 verlies. In de tweede game wist ze zich te herstellen, maar moest ze wel diep gaan. Helaas verloor ze nipt de tweede game met 22-24.

Sebastiaan Visser maakte van zijn single een bloedstollende partij met lange rally’s. De eerste game won hij 21-18, de tweede game moest hij echter uit handen geven met 17-21. In de derde game toonde hij karakter en met 21-17 wist hij het vierde punt voor Vridos binnen te slepen.

Marieke Boer had moeite om in haar eigen spel te komen en de eerste game ging jammerlijk verloren met 15-21. In de tweede game brak met name een hoge foutenlast op haar service haar op en verloor ze met 19-21. De stand kwam hiermee op 4-2.

 

Het gemengd dubbel Aantjes/Putters behielden vrij eenvoudig hun ongeslagen status in de mix: met 21-8 en 21-17 waren ze duidelijk een maatje te groot.

Het gemengd dubbel Kooijman/Visser opende hun partij ook sterk: 21-14 winst. In de derde game brachten ze met 21-19 de eindstand op 6-2.

 

De spanning om het kampioenschap is hiermee volledig terug in de poule. Zowel Drop Shot, als De Zwaluwen als Vridos maken nog kans op het kampioenschap. Er staan nog twee wedstrijden op het programma, de volgende wedstrijd is tegen BC Bever in Rijen.

 

Comments
 • Ben Klieverik
  13 januari 2016

  Badmintonners van Vridos team 1 van harte gefeliciteerd met deze prestatie.
  Nu zo door en gaan voor het kampioenschap.

  reply
 • Bas Versteeg
  13 januari 2016

  Het gehele team gefeliciteerd,een hele mooie prestatie geweldig nog 2 wedstrijden deze even kalm en koel blijven zo als tegen Drop Shot dan komt het goed. tot zaterdag bij Bever

  Groetjes Bas

  reply
Add Comment