Vridos

  /  Badminton   /  Vridos boekt zwaarbevochte overwinning tegen BC Bever

Vridos boekt zwaarbevochte overwinning tegen BC Bever

Vridos 1 is er afgelopen zaterdag in geslaagd een knappe 6-2 overwinning te boeken op BC Bever 1 in Rijen. De eerste vier partijen resulteerde allemaal in een beslissende derde game, waarbij de badmintonners uit Giessenburg in 3 partijen de winst wisten te bemachtigen.

De herendubbel Visser/Van Rosmalen had in de eerste game zichtbaar moeite met het snelle en aanvallende spel van hun opponenten. De eerste game ging dan ook ruim verloren met 11-21. In de tweede game herstelden ze zich knap, wat resulteerde in 21-17 winst. De tegenstanders voerden de druk echter verder op in de derde game, waardoor het punt toch verloren ging met 15-21.
De damesdubbel Vonk/Amersfoort moest eveneens even wennen aan het snelle spel van hun tegenstandsters en ook hier ging de eerste game verloren met 18-21. In de tweede en derde game zochten ze meer naar de zwakheden van de dames uit Rijen en dit resulteerde in 21-15 en 21-16 winst.
Dick van Rosmalen won zijn derde single op rij. De eerste game ging nipt verloren met 19-21, maar Van Rosmalen bleef gedegen spelen wat leidde tot 21-15 winst in de tweede game. In de derde game dreef de Vridosheer zijn tegenstander tot wanhoop en won hij met ruime cijfers: 21-10.
Marieke Boer verloor nipt de eerste game met 19-21. In de tweede game kwam ze dankzij een goede tactische tip van een teamgenoot beter in haar spel en won ze vrij eenvoudig met 21-12 . In de derde game moest de Vridosdame diep gaan, maar haar inzet werd beloond met 21-18 winst.
Frank Versteeg speelde een zeer verdienstelijke sinlge. Hij wist op de juiste momenten de aanval te kiezen en won zo met 21-17 en 21-18.
Elze Vonk keek in de eerste game lang tegen een achterstand aan, maar wist toch knap de eerste game met 21-19 te winnen. Met gevarieerd spel pakte ze het vijfde punt voor Vridos door met 21-13 de tweede game te winnen.
Het gemengd dubbel Visser/Boer kwam zichtbaar tekort in hun partij. Ze hadden geen antwoord op het sterke aanvallende spel van hun opponenten en moesten toezien dat het punt verloren ging met 8-21 en 17-21.
Het gemengd dubbel Amersfoort/Versteeg namen in de eerste game een snelle voorsprong van 10-0. Deze voorsprong gaven ze niet meer uit handen en de game werd ruim gewonnen met 21-12. In de tweede game kwamen hun tegenstanders beter in hun spel, maar dit mocht niet meer baten: 21-18 winst voor het Vridosduo.

Vridos staat nu, tegen alle verwachting in, knap tweede in de poule. Zaterdag speelt Vridos om 18:00  in sportzaal de Neerpolder tegen TFS ’57.

Add Comment