Vridos

/  Badminton   /  VRIDOS boekt ruime overwinning

VRIDOS boekt ruime overwinning

In de strijd om het kampioenschap in de tweede divisie heeft SV Vridos zeven punten mogen bijschrijven. Tegenstander SCC uit Limburg ging met slechts één puntje weer terug naar huis.

Een 7-1 stand klinkt eenvoudig, maar dat was het zeker niet!

Het herendubbel Aantjes / Versteeg speelde een sterke wedstrijd. Geen moment kwam in deze partij de winst in gevaar, met tweemaal 21-15 ging de overwinning naar Vridos. Een knappe prestatie, want Frank Versteeg is geblesseerd aan zijn rug en heeft het ook bij deze ene partij gehouden.

Het damesdubbel Putters / Kooijman speelde een ondermaatse eerste set, met 14-21 werd kansloos verloren. In de tweede set herstelde de dames zich goed en wisten met 21-18 een derde set af te dwingen. Deze derde set werd een ware thriller, vele matchpunten waren niet besteed aan het Vridos koppel, maar op vechtlust ging met 26-24 dan toch de winst naar de Giessenburgse badmintonsters.

Vanwege de blessure van Frank Versteeg mocht Andre Aantjes zijn opwachting maken in het enkelspel. Hoe lang het precies geleden is dat Andre in competitieverband het enkelspel heeft gespeeld in eigen huis is nog even onduidelijk. De competitiepagina van de bond loopt 10 jaar terug in de tijd, maar het moet ergens daarvoor nog zijn geweest. Het publiek genoot dan ook met volle teugen toen Aantjes serieuze tegenstand bleek te hebben. Zijn tegenstander gaf geen punt cadeau en bleef knokken voor een goed resultaat. Het werd uiteindelijk winst voor Aantjes met 21-23 21-13 en 21-13.

Iris Putters speelde een sterke eerste set (21-16). Zoals zo vaak bij Iris werd het na verlies in de tweede set (18-21) een derde set. Je zou bijna denken dat ze graag wat extra meters maakt. In deze 3e set zorgde veel fouten in de beginfase voor een achterstand die niet meer in te halen was. Met 13-21 ging de overwinning naar SCC.

Daarna mocht Sebastiaan Visser de baan op. Zijn tegenstander had een lastig spel, waar Visser de nodige moeite mee had. Gelukkig wist Sebastiaan door in de eindfase te versnellen beide sets te winnen. Met 21-18 en 21-19 was er winst voor Vridos.

Ellen Kooijman kende een onzorgvuldige start van haar partij. Veel fouten en een gebrek aan concentratie leverde een 11-21 verlies op. De tweede set werd Kooijman door één van de spelers van SCC extra gemotiveerd. Ellen gooide er een versnelling boven op en met 21-7 en 21-13 wist ze de winst veilig te stellen.

Het gemenddubbel Aantjes en Putters was eigenlijk de enige eenvoudige partij van vandaag. Het koppel aan de overkant kwam er met tweemaal 21-8 niet aan te pas.

Als laatst gingen Visser en Kooijman de baan op. De eerste set ging met 24-22 naar Vridos. In de tweede set keken de Giessenburgers tegen een flinke achterstand aan. Iedereen leek al bezig te zijn met een derde set, behalve Ellen en Sebastiaan. Puntje voor puntje kropen ze dichterbij om uiteindelijk met 21-19 toch nog de winst te pakken.

De competitie ligt de komende weken stil en word op zaterdag 14 januari hervat in eigen huis. Almere, concurrent om het kampioenschap in de tweede divisie, komt dan op bezoek. Beide teams staan met evenveel punten op kop.