Vridos

  /  Badminton   /  Vridos boekt een moeizame 5-3 overwinning op Bever

Vridos boekt een moeizame 5-3 overwinning op Bever

Afgelopen zaterdag traden de badmintonners van Vridos aan tegen Bever uit Rijen. In de uitwedstrijd wisten de Giessenburgers te winnen met 6-2, maar deze zege was zwaarbevochten. Bever, de huidige nummer 7 van de ranglijst, vecht dankzij een eerdere blessure van hun sterkste heer tegen degradatie. In deze strijd wisten ze nu 3 punten te pakken, want Vridos won met 5-3.

De herendubbel Van Rosmalen/Visser opende goed. In de uitwedstrijd verloren ze de partij maar net in 3 games. Dit keer speelden ze zelf een gedegen partij en konden hun opponenten niet hun normale niveau behalen. Met ruime cijfer, 21-13 en 21-8, was het eerste punt voor Vridos een feit.

De damesdubbel Vonk/Amersfoort hadden in de eerste game moeite met de druk die gezet werd door hun tegenstandsters en de game ging verloren met 12-21. In de tweede game wisten ze nog wel een voorsprong te pakken, maar helaas wisten de dames uit Rijen dit snel weer goed te maken. Het ging nog wel lang gelijk op, maar de game ging toch verloren met 17-21.

Dick van Rosmalen kreeg de eerste game in zijn single ‘kado’ van zijn opponent, hij won overtuigend met 21-13. In de tweede game had hij hierdoor moeite om zich te focussen en slopen er fouten in zijn spel: 14-21 verlies. In de derde game ging het tot 12-12 gelijk op, maar toen plaatste Van Rosmalen een versnelling en kon hij nog vrij eenvoudig de game winnen met 21-13. Hiermee behoudt hij nog altijd zijn ongeslagen status.

Marieke Boer was in de eerste game nog wat wisselvallig, maar wist wel te winnen met 21-18. In de tweede game maakte ze minder fouten en speelde ze geconcentreerder, wat resulteerde in het derde punt voor Vridos: 21-12 winst.

Frank Versteeg maakte er een spannende eerste game van. Tot 18-18 ging het gelijk op, maar toen maakte hij een paar fouten en ging de game verloren met 18-21. Ondanks zorgen in de privésituatie van Versteeg bewaarde hij de rust in zijn spel en pakte hij de winst in de tweede game met 21-15. Dit wist hij knap vast te houden in de beslissende derde game en hij boekte met nogmaals 21-15 de overwinning.

Elze Vonk vocht voor ieder punt in haar single. Haar inzet werd in de eerste game beloond met 21-18 winst. Haar opponente voerde echter de druk op in de tweede game en dit resulteerde in 14-21 verlies. In de beslissende derde game moest Vonk diep gaan en speelde vermoeidheid haar parten, wat resulteerde in 13-21 verlies.

Het gemengd dubbel Visser/Boer hadden een goede start in de eerste game. Echter bij een 16-14 voorsprong maakte met name Boer een aantal onnodige fouten en ging de game verloren met 21-17. In de tweede game wilde het Vridosduo meer druk zetten op hun opponenten, maar hiermee wist het koppel uit Rijen goed raad. De aanval werd overgenomen door hen en daardoor stonden de Giessenburgers al snel met 3-11 achter. Door tactisch het roer om te gooien wist het duo nog wel wat punten te behalen, maar het verschil was al te groot: 13-21 verlies.

Het gemengd dubbel Amersfoort/Versteeg verloor wat ongelukkig de eerste game met 19-21. In de tweede game was het Vridosduo ‘heer en meester’ op de baan en slaagde bijna alles wat ze deden: 21-9 winst. In de beslissende derde game wist het Vridosduo knap het verschil te maken en wonnen ze met 21-17. Zo wisten de Giessenburgers met 5-3 te winnen.

De volgende wedstrijd is op zondag in Bergen op Zoom tegen TFS ’57. Zij staan op de 5e plaats in de poule. Vridos is nog steeds de nummer 2 van de ranglijst, met nu nog slechts 2 punten voorsprong op de nummer 3, BC Schollevaar.

Add Comment