Vridos

  /  Badminton   /  Vridos besluit competitie met vrij eenvoudige overwinning.

Vridos besluit competitie met vrij eenvoudige overwinning.

De badmintonnners uit Giessenburg hebben hun laatste wedstrijd tegen de hekkensluiter Duinwijck uit Haarlem gewonnen met 6-2. Waar de Giessenburgers in hun vorige thuiswedstrijd nog moeite hadden om hun 4-1 voorsprong goed uit te bouwen, wisten ze het nu wel goed af te maken, hoewel de laatste 3 partijen toch besloten werden in 3 games.

De herendubbel Van Rosmalen/Visser opende goed en de eerste game werd overtuigend gewonnen met 21-14. In de tweede game had het Vridosduo even moeite om het goede spel uit de eerste game voort te zetten, maar aan het einde wisten ze toch het verschil te maken en te winnen met 21-17.
De damesdubbel Vonk/Amersfoort had in de eerste game moeite om in hun spel te komen en verloren met 16-21. In de tweede game vochten ze voor wat ze waard waren en wisten ze knap te winnen met 22-10. In de derde game gaven de Vridosdames jammerlijk een 19-16 voorsprong uit handen en de Duinwijckse dames gingen er met 19-21 met de winst vandoor.
Dick van Rosmalen besloot de competitie met een eenvoudige overwinning in zijn single. Zijn opponent wist in de uitwedstrijd nog een beslissende 3e game af te dwingen, maar nu kon hij Van Rosmalen niet het vuur aan de schenen leggen: 21-10 en 21-9 winst voor de Vridosheer.
Marieke Boer wist het goede voorbeeld van Van Rosmalen te volgen. In de eerste game wist ze steeds het goede moment af te wachten en dan toe te slaan, wat resulteerde in 21-11 winst. In de tweede game leek ze nog in de problemen te komen, maar ze wist op tijd weer punten te pakken: 21-15 winst.
Frank Versteeg behaalde in zijn single ook een overtuigende overwinning. Zijn opponent maakte veelvoudig gebruik van schijnbewegingen, maar Versteeg liet zich niet van de wijs brengen en maakte zelf weinig fouten wat resulteerde in 21-8 en 21-10 winst en een 4-1 voorsprong.
Elze Vonk maakte in de eerste game teveel onnodige fouten, wat resulteerde in 16-21 verlies. Ze gaf echter niet op en ze bleef op zoek gaan naar de zwakheden van haar opponente en haar inzet werd beloond met 21-19 winst. In de derde game miste Vonk het zelfvertrouwen om de wedstrijd naar haar toe te trekken en het punt ging jammerlijk verloren met 16-21.
Het gemengd dubbel Visser/Boer maakte een slechte start en keken snel tegen een ruime achterstand aan, de game ging dan ook verloren in 12-21. Met name Visser bleef geloof houden in eigen kunnen en de kans op de overwinning en de tweede game werd gewonnen met 21-19. In de beslissende derde game kwam het Vridosduo niet echt meer in de problemen en won het toch nog vrij eenvoudig met 21-15.
Het gemengd dubbel Amersfoort/Versteeg opende sterk en won de eerste game 21-12. In de tweede game lieten ze zich verrassen door wat onverwachte slagen van hun tegenstanders, wat leidde tot 17-21 verlies. In de derde game wisten ze echter de goede draad uit de eerste game weer op te pakken en met sterk offensief spel werd het zesde punt voor Vridos binnengehaald.

Hiermee zijn de Giessenburgers op de derde plaats in de poule geëindigd. Hoewel Vridos lang op de tweede plek stond, is dit resultaat toch boven verwachting.

Comments
  • Bas Versteeg
    27 januari 2014

    Allemaal gefeliciteerd met het behaalde succes het is een heel mooi resultaat

    reply
Add Comment