Vridos

  /  Badminton   /  Vridos behaalt 5e overwinning van het seizoen

Vridos behaalt 5e overwinning van het seizoen

De badmintonners uit Giessenburg hebben in hun 13e wedstrijd de 5e overwinning van het seizoen behaald. In eigen huis werd tegen TFS Barendrecht nog gelijk gespeeld, maar ook toen waren er al kansen op een overwinning. Nu wist Vridos een 5-3 overwinning te behalen. Vanwege de nog altijd geblesseerde Dick van Rosmalen en de met griep gevelde Frank Versteeg, reisden de Giessenburgers af naar Barendrecht met Henry Houweling.

De herendubbel Houweling/Visser had in de eerste game niet zoveel in te brengen: 14-21 verlies. In de tweede game waren ze beter bestand tegen de druk van hun opponenten en herstelden ze zich knap met 21-16 winst. In de beslissende derde game hadden ze lang een lichte voorsprong, die ze helaas uit handen gaven. Op het 4e matchpoint moesten ze toch capituleren en ging met 22-24 het eerste punt naar TFS Barendrecht.
De damesdubbel Vonk/Boer maakten het tot 11-9 nog spannend, maar daarna speelden ze zowel in de eerste als in de tweede game de partij soeverein uit: twee keer 21-11 winst.
Sebastiaan Visser maakte er in zijn singlepartij een spannende eerste game van: 21-19 winst. In de tweede game nam hij een ruime voorsprong van 13-5. Zijn opponent kampte met knieklachten en besloot dat verder gaan geen zin meer had en gaf zich gewonnen door op te geven.
Marieke Boer leek de eerste game gemakkelijk binnen te halen, maar gaf een 17-10 voorsprong uit handen en verloor met 19-21. In de tweede game stelde ze orde op zaken en won ze met 21-14. In de derde game keek Boer al snel tegen een 1-8 achterstand aan. Boer wist het punt toch binnen te slepen door met 21-19 te winnen.
Henry Houweling moest het opnemen tegen eveneens een invaller aan Barendrechtse kant. Houweling liet zich niet verrassen door zijn jeugdige tegenstander en zette Vridos op een 4-1 voorsprong met 21-16 en 22-20 winst.
Elze Vonk kwam snel op een 13-4 voorsprong. Door een lange foutenreeks zag ze haar opponente toch weer op gelijke hoogte komen, maar Vonk was bijtijds weer bij de les en won met 21-19. De tweede game werd eveneens met 21-19 gewonnen en daarmee was de overwinning al een feit.
Het gemengddubbel Visser/Boer was kansloos tegen het Barendrechtse duo: 11-21 verlies in de eerste game. In de tweede game konden ze zelf wat meer druk zetten, maar toch ging het punt verloren met 17-21.
Het gemengddubbel Houweling/Vonk verloren nipt de eerste game met 19-21. In de tweede game herstelden ze zich en dwongen met 21-17 een beslissende derde game af. Helaas kwamen ze hierin al snel op ruime achterstand en hoewel ze er alles aan deden om nog terug te komen, ging dit punt met 17-21 naar Barendrecht en kwam de eindstand op 5-3.

Volgende week zaterdag speelt Vridos thuis de laatste wedstrijd tegen Van Zundert Velo uit Wateringen. De uitwedstrijd ging met 2-6 verloren, maar er werden 5 driesetters gespeeld dus de Giessenburgers hebben goede hoop om het seizoen winnend af te sluiten.

Add Comment