/  Badminton   /  Vridos 1 wint na vijf en een half uur durende strijd van Duinwijck 5

Vridos 1 wint na vijf en een half uur durende strijd van Duinwijck 5

Afgelopen weekend speelde SV Vridos 1 de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Duinwijck 5. Na een wat stroeve start stapte het team na vijf en een half uur met een 5-3 overwinning van de baan in Haarlem. Hiermee blijft het team ongeslagen, maar staat het nog wel steeds op de tweede plaats in afdeling 4 van de Derde Divisie.
Vridos 1 opende de uitwedstrijd tegen Duinwijck 5 slecht. De herendubbel Visser/Van Rosmalen wist het in de eerste set nog spannend te maken, maar maakte in de tweede set erg veel fouten. Met 23-25 en 9-21 ging het eerste punt naar de Haarlemmers.
De damesdubbel Amersfoort/Vonk won de eerste set, maar maakte het zichzelf erg lastig in de volgende twee sets. In de derde set kwam het Vridosduo echter knap terug van een achterstand en wist het het eerste punt voor Vridos te scoren: 21-12, 19-21, 21-19.
Dick van Rosmalen opende sterk in zijn single, maar had een derde set nodig om zijn tegenstander te verslaan: 21-14, 18-21 en 21-15.
Eva Amersfoort speelde haar tweede single van het seizoen en was dichtbij een overwinning. In de derde set sloeg de vermoeidheid echter toe en met 21-14, 16-21 en 17-21 ging het punt naar Duinwijck 5.
Aan Frank Versteeg de taak om Vridos weer op voorsprong te zetten.  Hij liet zeer goed spel zien en was zijn tegenstander in de rally’s de baas. In 21-13 en 21-14 ging ook deze herensingle naar Vridos.
Wegens de blessure van Vonk maakte Nadi de Rooij haar debuut in de hoofdmacht van Vridos. Hoewel ze een goede single speelde, bleek haar tegenstander wat meer ervaren te zijn op dit niveau. Door een 13-21 en 14-21 overwinning kwam Duinwijck 5 weer op gelijke hoogte met de Giessenburgers.
Meteen hierna moest De Rooij aantreden voor de gemengddubbel met Sebastiaan Visser. Het gelegenheidsduo verloor de eerste set met 15-21. In de tweede set klampten ze goed aan en sloegen ze aan het einde van de set gedecideerd toe: 21-19. In de derde set zetten ze dit goede spel door en met 21-15 lieten ze de Haarlemmers kansloos.
De gemengddubbel Versteeg/Amersfoort had in de eerste set geen antwoord op het snelle spel van de Haarlemmers: 13-21. Deze achterstand repareerden ze echter in een prima tweede en derde set: 21-15 en 21-15.
Hiermee boekte Vridos 1 een 5-3 overwinning in Haarlem en blijft het knap op de tweede plaats staan in de Derde Divisie.