Vridos

  /  Badminton   /  Vridos 1 opent de competitie met gelijkspel

Vridos 1 opent de competitie met gelijkspel

De badmintonners uit Giessenburg hebben in hun eerste wedstrijd in de 3e divisie 4-4 gespeeld tegen BC Schollevaar 1. Op zich een mooi resultaat, aangezien twee spelers uit het eerste vertrokken naar een andere club. Echter verliet het team toch met gemengde gevoelens de sportzaal, want een overwinning was ook binnen handbereik.
De herendubbel Visser/van Rosmalen verloor nipt de eerste game met 19-21. Ze herstelde zich goed in de tweede game en wonnen overtuigend met 21-12. Onzuiverheden slopen echter in hun spel in de derde game en met 17-21 ging deze verloren.
De damesdubbel Vonk/Amersfoort maakten er een spannende eerste game van, die lang gelijk opging. Aan het einde van de game wisten ze toch het verschil te maken en wonnen ze met 21-19. Met sterk aanvallend spel wisten ze hun opponenten in de problemen te brengen in de tweede game en met 21-16 was het eerste punt binnen voor Vridos.
Dick van Rosmalen begon wat twijfelend aan zijn singlepartij, maar speelde in de tweede helft van de eerste game sterk en won met 21-17. Hij wist zijn goede spel voort te zetten in de tweede game en kwam niet meer in de problemen. Met 21-13 won hij gemakkelijk de tweede game. Marieke Boer worstelde in haar single niet alleen tegen haar Rotterdamse tegenstandster. Ze maakte ook veel onnodige fouten, waardoor de eerste game verloren ging met 15-21. In de tweede game herstelde ze zich wat en maakte haar tegenstandster meer fouten waardoor de game met 21-17 gewonnen werd. De derde beslissende game werd erg spannend. Boer wist nog wel 3 matchpoints weg te werken, maar delfde in de verlenging toch het onderspit. De game ging verloren met 20-22.
Frank Versteeg behaalde een overtuigende overwinning. Hij speelde sterk aanvallend spel en wist op de juiste momenten de aanval te zoeken. Met 21-11 en 21-12 stond Vridos weer voor met 3-2. Elze Vonk speelde een verdienstelijke partij. In de eerste game moest ze even wennen aan het tempo van haar tegenstandster. Met 15-21 ging deze dan ook verloren. In de tweede game wist ze zich knap te herstellen en won ze met 21-18. De derde game was spannend en ging lang gelijk op tot 19-19. Helaas maakte Vonk toen twee foutjes, waardoor de game met 21-19 verloren werd.
Het gemengd dubbel Visser/Boer speelden een wisselvallige partij. Ze maakten mooie punten door hun opponenten slim uit te spelen, maar ze maakten helaas ook te veel onnodige fouten. Toch werd het een spannende partij, die uiteindelijke verloren ging in 18-21, 21-18 en 18-21. Het gemengd dubbel Versteeg/Amersfoort speelden een sterk aanvallende partij. Versteeg koos vanuit de achterveld veelvuldig de aanval en Amersfoort was aan het net oppermachtig. In de tweede helft van de tweede game kroop de tegenstander nog dichtbij, maar echt in de problemen kwamen ze niet. Ze wonnen overtuigend met 21-12 en 21-18.
De volgende wedstrijd is zaterdag om 18:00 in sportzaal de Neerpolder. De badmintonners moeten het dan opnemen tegen TFS Barendrecht 5.

Comments
  • Frank
    22 september 2013

    Ja deze wedstrijd was beter dan vorig jaar toen werd de start met 7-1verloren

    reply
Add Comment