Vridos

  /  Badminton   /  Vridos 1 krijgt klop van Limburgers

Vridos 1 krijgt klop van Limburgers

Na twee weken rust stond voor Vridos 1 afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen BC Olympia ’56 op het programma. Het beloofde een zware pot te worden, want de gasten uit Limburg stonden voor aanvang van de wedstrijd op de tweede plaats.
De herendubbel Visser/Van Rosmalen begon redelijk, had kansen om de eerste game te pakken maar ging met 19-21 ten onder. In de tweede game herstelden ze zich door met 21-17 te winnen, maar wegens een hoge foutenlast in de derde game verloor het Vridosduo uiteindelijk met 14-21.
De damesdubbel Boer/Vonk speelde een goede partijd, maar kon het op de beslissende punten niet afmaken. Ondanks twee setpoints voor de Giessenburgers ging dit punt met tweemaal 22-20 naar de gasten.
Aan Frank Versteeg de taak om Vridos een punt te bezorgen in de herensingle. De start was veelbelovend (21-15 winst), maar in de tweede en derde game ging Versteeg met 12-21 en 18-21 alsnog ten onder.
Marieke Boer speelde een zeer spannende damessingle. In een slopende eerste game kwam Boer met 25-23 als winnaar uit de bus. Deze inspanning nekte Boer in de tweede game (10-21 verlies) maar in de derde game was ze weer bij de les en sleepte ze met 21-19 het eerste punt binnen voor de Giessenburgers.
Ook de tweede heer van de gasten uit Tegelen bleek een geduchte tegenstander. Sebastiaan Visser kon het spel van zijn opponent onvoldoende ontregelen en ging met 18-21 en 17-21 ten onder. De 4-1 tussenstand betekende dat een overwinning er niet meer in zat.
Elze Vonk deed er in haar single alles aan om een verlies in eigen huis te voorkomen. Ook haar tegenstandster bleek echter te sterk. In de eerste game kwam ze met 19-21 nog dichtbij, in de tweede werd het 13-21.
De gemengddubbels Versteeg/Boer en Van Rosmalen/Vonk begonnen goed aan hun partij door beiden de eerste game te winnen, maar verloren vervolgens de twee games daarna.

Een fors 7-1 verlies in eigen huis voor de Giessenburgers, die op basis van de wedstrijden wel iets meer hadden verdiend. De gasten bleken echter steeds net wat scherper en trokken daardoor vaak aan het langste eind. Volgende week hoopt Vridos de kater weg te spoelen in de uitwedstrijd tegen Van Zundert/Velo 4.

Add Comment