Vridos

  /  Badminton   /  Vridos 1 boekt eerste overwinning in de 3e Divisie landelijk

Vridos 1 boekt eerste overwinning in de 3e Divisie landelijk

De badmintonners uit Giessenburg wisten afgelopen zaterdag met 5-3 te winnen van TFS Barendrecht 5. Vorige week waren ze al dichtbij een overwinning, maar toen werd er nog gelijk gespeeld. Deze week slaagden ze er wel in om de overwinning binnen te slepen.

De herendubbel Visser/Van Rosmalen opende met een mooie en spannende partij met veel lange rally’s. De eerste game was met 21-14 in het voordeel van de Giessenburgers. De tweede game ging nipt verloren met 19-21, maar de Vridosheren lieten zich hierdoor niet van de wijs brengen: de derde game werd overtuigend met 21-12 gewonnen.
De damesdubbel Amersfoort/Vonk moest even zoeken naar een antwoord op het sterk aanvallende spel van hun tegenstandsters. De eerste game ging verloren met 16-21. In de tweede game namen de Vridosdames een snelle voorsprong van 8-0, maar de Barendrechtse dames waren daarna weer ‘bij de les’. Het stond snel weer gelijk, maar aan het einde van de game wisten Amersfoort en Vonk toch knap de winst te pakken met 21-19. In de derde game wilden ze hun opponenten meer onder druk zetten, wat resulteerde in wat foutjes, waardoor de game met 14-21 verloren ging.
Dick van Rosmalen begon goed aan zijn single en won met 21-13. In een spannende tweede game trok Van Rosmalen net aan het kortste eind: verlies met 19-21. Van Rosmalen was echter niet van zijn stuk te brengen en won zeer overtuigend met 21-9.
Marieke Boer begon haar single goed en won door gevarieerd spel met 21-15. In de tweede en derde game was ze net als vorige week uit haar doen en maakte ze veel onnodige fouten. Het punt ging jammerlijk verloren met 9-21 en 11-21.
Frank Versteeg had in zijn single moeite om de rust te bewaren in zijn spel. Aan het einde van de eerste game wist hij nog knap terug te komen, maar helaas ging de game toch verloren met 19-21. Ook in de tweede game trok de Vridosheer aan het kortste eind en verloor hij met 15-21.
Elze Vonk speelde een sterke single. Ze wachtte goed haar kansen af en had goed in de gaten waar de zwakke punten van haar tegenstandster lagen. Ze won overtuigend met 21-15 en 21-16.
Het gemengd dubbel Visser/Boer speelde aanvallend sterk. Ze gunden hun opponenten niet de kans om aan te vallen en dit resulteerde in een solide overwinning van tweemaal 21-16.
Het gemengd dubbel Amersfoort/Versteeg wist in een spannende eerste game met 22-20 te winnen. Het Barendrechtse koppel dwong echter een beslissende derde game af door de tweede game te winnen met 16-21. Door de aanval te blijven zoeken wist het Vridosduo toch de overwinning te behalen door met 21-17 te winnen.

Aankomende zaterdag speelt Vridos uit tegen BC Bever, dat net als Vridos 9 punten heeft en op een gedeeld 2e plaats staat.

Add Comment