Vridos

  /  Badminton   /  Vridos 1 boekt een moeizame 5-3 overwinning op BC DKC 5

Vridos 1 boekt een moeizame 5-3 overwinning op BC DKC 5

Afgelopen zaterdag speelden de badmintonners uit Giessenburg in Sportzaal de Neerpolder tegen BC DKC 5 uit Den Haag. Hoewel Vridos met 4-1 voorkwam en een ruime overwinning binnen handbereik leek, werd het toch een moeizame 5-3 overwinning. De eerdere uitwedstrijd werd overigens met dezelfde cijfers gewonnen.

De herendubbel Van Rosmalen/Visser behaalde overtuigend het eerste punt door met offensief spel te winnen met 21-17 en 21-19.
De damesdubbel leek de eerste game gemakkelijk binnen te kunnen halen, maar ondanks een ruime voorsprong in het begin van de game, ging deze toch nipt verloren met 19-21. Het Haagse duo maakte in de tweede game minder fouten en voerde de druk nog wat op, wat resulteerde in 10-21 verlies voor de Vridosdames.
Dick van Rosmalen maakte er in zijn singlepartij weer een spannende wedstrijd van. In de eerste game ging het lang gelijk op, maar wist Van Rosmalen op het juiste moment het verschil te maken en de game te winnen met 21-19. In de tweede game nam hij een gerieflijke voorsprong, maar deze brokkelde langzaamaan toch af. Een verlenging moest de beslissing brengen. Van Rosmalen kreeg 6 gamepoints tegen, maar liet zich niet van de wijs brengen. Het eerste matchpoint dat hijzelf kreeg, verzilverde hij meteen en met 28-26 was het tweede punt binnen.
Marieke Boer speelde een gedegen singlepartij. In beide games leek ze aan het eind nog in de problemen te komen, maar met 21-18 en 21-17 winst wist ze het derde punt zeker te stellen.
Frank Versteeg en zijn opponent waren in de eerste game lang in evenwicht. Versteeg pakte echter aan het einde van de game een aantal punten op rij en wist zo te winnen met 21-15. In de tweede game slopen er wat foutjes in zijn spel waardoor de game verloren ging in 15-21. In de derde game was Versteeg echter weer bij de les en kwam hij niet meer in de problemen: 21-11 winst.

Elze Vonk leek de eerste game te winnen met 21-17, maar door veel protest van de tegenpartij werd er een let toegekend aan Vonk in plaats van verzilvering van haar gamepoint. Vonk was hierdoor totaal uit haar spel en de game ging jammerlijk verloren met 20-22. In de tweede game pakte ze toch knap de draad weer op en wist ze nu in de verlenging na enkele gamepoints wel te winnen met 27-25. De tegenslag uit de eerste game en de inspanning uit de tweede game eisten echter hun tol in de derde game, welke met 11-21 verloren ging.

Het gemengd dubbel Visser/Boer keken al snel in de eerste game tegen een forse achterstand aan, maar wisten stapje voor stapje toch weer terug te komen en wonnen met 21-17. In de tweede en derde game maakten ze zelf veel onnodige fouten en dit brak hen uiteindelijk net op: 19-21 en 20-22. De 4-1 voorsprong werd hiermee verkleind naar 4-3 en zo was de beslissing in handen van het gemengd dubbel Versteeg/Amersfoort. In de eerste game was het nog even aftasten en wonnen ze met 21-15. In de tweede game toonde het vridosduo hun uitstekende vorm van dit seizoen: 21-8 winst.

Aankomende zondag spelen de Giessenburgers tegen de koploper De Zwaluwen in Breda. In de thuiswedstrijd wisten de Giessenburgers hen nog de enige verliespartij toe te brengen in dit seizoen. Met nog twee speelronden te gaan heeft Vridos de tweede plaats af moeten staan aan BC Schollevaar. Vridos heeft evenals Schollevaar 55 punten, maar 1 game minder gewonnen.

Add Comment