Vridos

  /  Badminton   /  Vridos 1 blijft ongeslagen in de competitie

Vridos 1 blijft ongeslagen in de competitie

Zaterdag stond er een zware wedstrijd op het programma voor de badmintonners uit Giessenburg: ze moesten het opnemen tegen de koploper, BC De Zwaluwen 1. De sterke formatie uit Breda had in de eerste 6 speelronden alle wedstrijden gewonnen, waarvan 5 met ruime cijfers (7-1 en 8-0). Vridos vocht echter voor wat ze waard was en na bijna 5 uur spelen boekten ze een glansrijke 5-3 overwinning.

De herendubbel Visser/Van Rosmalen gaf hun opponenten in de eerste game teveel de kans om aan te vallen en daardoor ging de game verloren met 13-21. In de tweede game gingen de Vridosheren zelf meer druk leggen op hun tegenstanders waardoor het lang gelijk opging wat resulteerde in een verlenging. Hierin waren er kansen over en weer, maar de Giessenburgers gaven niet op en wisten te winnen met 25-23. Hieruit putte het Vridosduo vertrouwen voor de derde game, waar ze een snelle voorsprong namen en hierdoor niet echt meer in de problemen kwamen: 21-15.

De damesdubbel Amersfoort/Vonk moest aantreden tegen de ongeslagen dames uit Breda. Zij maakten deze status waar, met zeer sterk offensief spel waren ze een maatje te groot voor het Vridosduo: het punt ging verloren met 8-21 en 6-21.

De eerste herensingle beloofde een mooie wedstrijd te worden, beide heren hadden nog een ongeslagen status. Dick van Rosmalen moest even op gang komen in de eerste game, deze ging daardoor verloren met 15-21. Van Rosmalen liet zich echter niet van zijn stuk brengen en won door zeer solide spel met 21-12 de tweede game. In de derde game bleef hij weinig fouten maken en ‘sloopte’ hij zijn tegenstander door bijna alle lange rally’s te winnen, wat resulteerde in 21-17 winst.

Marieke Boer moest in haar single aantreden tegen de ongeslagen dame van De Zwaluwen. In de eerste game ging het lang gelijk op, maar Boer wist aan het einde toch nipt te winnen met 21-19. Boer werd hierdoor gesterkt en bleef geconcentreerd spelen in de tweede game. Tot 11-9 ging het nog gelijk op, maar daarna wist Boer een aantal punten op rij te pakken, waardoor haar opponente uit het veld geslagen was en Boer de game kon winnen met 21-10. Vridos nam hiermee een 3-1 voorsprong.

Frank Versteeg had te kampen met wat fysieke klachten, maar ging toch vol voor de winst. De eerste game trok hij met 21-19 naar zich toe. In de tweede game pakte de heer uit Breda telkens een paar punten voorsprong, maar Versteeg gaf niet op en het lukte hem telkens weer om gelijk te komen. Echter wist hij aan het einde van de game niet meer aan te haken en ging de game verloren met 18-21.  In de derde game sloop er twijfel in het spel van Versteeg en zijn opponent wist aanvallend wel raad met de kansen die hij hierdoor kreeg. De game ging verloren met 9-21. De spanning was hiermee weer volledig terug in de wedstrijd, want met een 3-3 tussenstand moesten de mixen de beslissing brengen.

Het gemengddubbel Visser/Boer moest spelen tegen een sterk offensief ingesteld duo. Aan het einde van de eerste game wisten ze nog knap een verlenging eruit te slepen na een 17-20 achterstand, maar de game ging toch verloren met 21-23. In de tweede game bleven ze vechten en zoeken naar de zwakheden van hun opponenten. Hun inzet werd beloond met 21-19 winst. In de derde game pakten ze een ruime voorsprong en hiermee maakten ze het verschil en wonnen ze vrij eenvoudig met 21-13.

Het gemengddubbel Amersfoort/Versteeg bleef lang in de eerste game in evenwicht met hun tegenstanders. Met name Versteeg moest in het achterveld diep gaan, maar het duo wist aan het einde toch de game naar zich toe te trekken: 21-17 winst. In de tweede game waren er kansen over en weer en waren de verschillen klein. Met een gelukje bij de stand 19-19 wist het Vridosduo toch knap de winst te pakken: 21-19.

Vridos heeft met deze overwinning hun tweede positie in de poule behouden. De eerste helft van de competitie is met deze zevende speelronde afgerond. De komende wedstrijd is zondag om 13:00 tegen BC Schollevaar in Rotterdam.

Stand in de poule:
1.   BC de Zwaluwen        44 punten
2.   SV Vridos                    37 punten
3.   BC Schollevaar           34 punten
4.   TFS Barendrecht       28 punten
5.   TFS 57                         26 punten
6.   BC DKC                        24 punten
7.   BC Bever                     21 punten
8.   BC Duinwijck              18 punten

Add Comment