/  Badminton   /  Vridos 1 blijft goed presteren in landelijke Derde Divisie

Vridos 1 blijft goed presteren in landelijke Derde Divisie

Vridos 1 moest zondag opnieuw richting het westen van het land voor een uitwedstrijd. Tegenstander in Den Haag was DKC 5, dat voor aanvang van deze wedstrijd op de vierde plaats stond. Vridos 1 moest het deze wedstrijd echter doen zonder de geblesseerde Elze Vonk. Nadi de Rooij viel net als vorige week voor haar in. De herendubbel Visser/Van Rosmalen begon scherp aan de eerste partij. Na twee maal op rij de dubbel te hebben verloren, wilden ze vol gaan voor de overwinning en deze kwam er dan ook. Met 14-21 en 16-21 waren ze duidelijk de betere.

De damesdubbel trad voor het eerst dit seizoen in een andere samenstelling. Partner van Eva Amersfoort was invalster Nadi de Rooij. Dat deze twee nog niet aan elkaar gewend waren bleek met name in de eerste set. Deze ging met 21-10 naar DKC. In de tweede set ging het wat beter, maar verder dan 15 punten kwam het duo niet. Dick van Rosmalen had in de eerste set moeite het spel van zijn tegenstander te lezen en won de eerste set maar nipt met 20-22. In de tweede set wist hij wel precies wat hij moest doen om het zijn tegenstander lastig te maken en won hij eenvoudig met 10-21. Nadi de Rooij speelde de eerste damessingle en boekte een mooie overwinning. Met 13-21 en 15-21 was ze te sterk voor haar Hagenese tegenstandster. Frank Versteeg zette zijn sterke reeks in de single voort. Met sterk spel won hij de eerste set gemakkelijk met 15-21. In de tweede set was hij ook de betere, maar maakte hij het zichzelf op het einde lastig door enkele fouten. Hij herstelde zich net op tijd en trok met 19-21 de partij naar zich toe. Deze overwinning betekende een 4-1 voorsprong voor Vridos.

Eva Amersfoort trad voor de derde keer aan op haar minst favoriete onderdeel. Ze moest het opnemen tegen een talentvolle, jonge tegenstandster en kon niet in haar spel komen. Met 21-13 en 21-9 ging dit punt naar DKC. De gemengddubbel Visser/De Rooij begon sterk aan hun partij en won de eerste set ruim met 14-21. In een spannende tweede set zette het Vridosduo dit sterke spel door, maar begon de tegenstander ook beter te spelen. In een spannende set trokken ze net aan het kortste eind: 22-20. In de derde set kwamen ze al snel op achterstand en dit kwamen ze niet meer te boven: 21-16. Hierdoor kwam DKC terug tot 4-3.

Aan de gemengddubbel Versteeg/Amersfoort de taak om de overwinning voor Vridos binnen te halen. De start was veelbelovend. Door veel druk te leggen op de tegenstander werd de eerste set met 13-21 gewonnen. In de tweede set verslapten ze echter en ontbrak de felheid van de eerste set, waardoor deze set verloren werd met 21-12. In de derde set was het duo echter weer bij de les en door een 16-21 winst was de 5-3 overwinning een feit.

De laatste tegenstander in de eerste helft van het seizoen is koploper BC Zwaluwen 1. Op 16 november om 18.00 uur komen de Bredanaren op bezoek in Giessenburg.