Vridos

  /  Badminton   /  Vridos 1 ‘bekert’ nog verder.

Vridos 1 ‘bekert’ nog verder.

De badmintonners uit Giessenburg hebben de 4e ronde bereikt in het bekertoernooi: de Carlton Gt Cup. Voor de beker worden 5 partijen per wedstrijd gespeeld, in vergelijking met een normale competitiewedstrijd vervallen er 3 partijen, te weten de tweede heren- en damessingle en ook het tweede gemengd dubbel wordt niet gespeeld. In eerdere seizoenen strandde het team tweemaal in de eerste ronde.

Alleen de eerste ronde bestaat uit een poulesysteem en de drie wedstrijden die gespeeld werden, won Vridos dit seizoen.
In de tweede ronde werd DKC 5 geloot, waar Vridos in de competitie in de derde divisie ook al tegen gespeeld had. Dit werd een eenvoudige 4-1 overwinning voor Vridos.
In de derde ronde moest Vridos thuis aantreden tegen Veghel 1. Veghel speelde afgelopen seizoen tweede divisie, maar degradeerde wel nipt dus de badmintonners voelden zich op voorhand niet kansloos.
De herendubbel Versteeg/Visser opende sterk door de aanval te zoeken en met 21-14 en 21-13 vrij eenvoudig te winnen.
De damesdubbel Amersfoort/Boer had geen antwoord op het sterk aanvallende spel van hun opponenten en verloren kansloos met 8-21 en 13-21.
Dick van Rosmalen vond in zijn single een geduchte tegenstander. De beide heren maakten er een spannende wedstrijd van met veel lange rally’s. Van Rosmalen keek in de eerste game lang tegen een ruime achterstand aan, maar gaf zich niet zomaar gewonnen. Helaas ging de game toch verloren in 18-21. In de tweede game vocht hij voor wat hij waard was en zijn inzet werd beloond in de verlenging met 22-20 winst. In de beslissende derde game ging het lang gelijk op. Van Rosmalen moest ook een matchpoint tegen incasseren, maar wist uiteindelijk toch te winnen met 23-21.
Marieke Boer begon haar single voortvarend en pakte een ruime voorspong en gaf deze niet meer uit handen: 21-7 winst. In de tweede game begon haar opponente meer te variëren en minder fouten te maken en keek Boer zelf al snel tegen een ruime achterstand aan. Met een 14-20 achterstand leek ook hier een derde game de beslissing te moeten gaan brengen. Boer wist echter nog terug te komen en de game te winnen met 23-21 en hiermee was de eindoverwinning voor Vridos al binnen.
Het gemengddubbel Versteeg/Amersfoort wisten na een ruime achterstand knap nog terug te komen in de eerste game, maar toch trok het Veghelse duo aan het langste eind: 22-24 verlies. In de tweede game raakte Amersfoort helaas geblesseerd aan haar enkel bij een voorsprong van 18-16 en moest de partij opgegeven worden.
De loting voor de vierde ronde moet nog plaatsvinden. In deze ronde zijn nog 16 teams vertegenwoordigd, waarvan 13 uit de eerste en eredivisie dus het zou een stunt zijn als Vridos de finaledag zou halen.

Add Comment