Vridos

  /  Badminton   /  Vridos 1 behaalt overtuigende overwinning!

Vridos 1 behaalt overtuigende overwinning!

Waar vorig weekend Vridos 1 tegen een 7-1 nederlaag opliep, waren vandaag de rollen omgedraaid. In eigen huis was Vridos oppermachtig tegen BC Geldrop 2 en dit blijkt ook wel uit de eindstand: 7-1.

Het herendubbel bestaande uit van Rosmalen en Visser kreeg van de tegenstanders alle ruimte om zelf het spel te maken. Waar de tegenstanders vooral verdedigden, speelden het Vridos koppel de shuttle rustig rond, om dan op het juiste moment de tempoversnelling erin te gooien. Een tactisch sterke wedstrijd die met 21-11 en 21-12 naar Vridos ging.

Het damesdubbel Vonk en Boer ging ook voortvarend van start en met 21-13 werd de eerste set gewonnen. Daarna begonnen de tegenstandsters iets beter te spelen en werd er vanuit Vridos kant vaak onnodig de shuttle hoog gespeeld, waar uiteindelijk de tegenstandsters wel raad mee wisten, met 16-21 en 18-21 ging de tweede en derde set verloren.

Aan Versteeg de taak om Vridos weer op voorsprong te brengen. Versteeg speelde een verdienstelijke pot en liet zijn tegenstander in beide sets tot de 11 punten nog in de buurt, maar gooide er daarna een tempoversnelling op, waardoor de foutenlast bij de tegenpartij omhoog ging. Met 21-14 en 21-15 zette Versteeg Vridos op een 2-1 voorsprong.

Boer kende een gemakkelijke eerste game, die met 21-11 gewonnen werd. In de tweede game leek de concentratie van Boer even weg te zijn, wat zorgde voor tactisch onjuiste ballen. Dit leverde haar tegenstandster de kans om zich vast te bijten in de wedstrijd en de tweede set ging met 19-21 verloren. Gelukkig was Boer de derde set weer bij de les en liet zien over een sterke single te beschikken, met 21-6 zette Boer Vridos op 3-1.

Visser liet net als Versteeg zijn tegenstander tot aan de 11 punten nog in de buurt, maar gooide daarna ook een tempoversnelling er op. Met de gamestanden 21-14 en 21-13 was het vierde punt van Vridos een feit.

De laatste single werd door Vonk gespeeld, deze wedstrijd werd met de standen 21-14 en 21-17 gewonnen door Vonk. Een verdiende overwinning voor Vonk die door hard te werken Vridos op een 5-1 voorsprong zette. Na twee eerdere nederlagen nu dus een overwinning voor Vonk in het enkelspel, waarmee ze de stijgende lijn heeft ingezet.

Het gemengd dubbel Boer en Versteeg speelde een zeer aanvallend spel, Versteeg dicteerde vanuit het achterveld en Boer was aan het net de baas. Met 21-15 en 21-14 kwamen de tegenstanders nooit in hun spel.

Ook Vonk en van Rosmalen behaalde, met tweemaal 21-14, een overtuigende zege. De eindstand kwam hiermee op 7-1 waarbij geen punt gestolen was. Kortom; een zeer goede avond voor Vridos 1.

Add Comment