Vridos

  /  Badminton   /  SV Vridos begint tweede competitiehelft met een klinkende overwinning

SV Vridos begint tweede competitiehelft met een klinkende overwinning

Afgelopen zaterdag reisden de badmintonners uit Giessenburg naar Den Haag voor de uitwedstrijd tegen Onder Ons. Thuis werd er met 5-3 gewonnen. Alle 3 de verliespunten werden toen in 3 games verloren, dus de badmintonners hoopten op de nummer 7 van de ranglijst een ruime overwinning te boeken. Zonder de geblesseerde Dick van Rosmalen wist Vridos een 7-1 overwinning te boeken en hiermee degradatiegevaar (voor nu) af te wenden.

De herendubbel Visser/Versteeg begon niet scherp aan hun partij. Toch wisten ze een 14-21 nederlaag in de eerste game om te buigen en twee volgende games te winnen met 21-16 en 21-18.
De damesdubbel Vonk/Boer begon voortvarend aan hun partij en had de eerste game al snel gewonnen met 21-11. In de tweede game was de concentratie even weg, wat leidde tot veel fouten en een 17-21 nederlaag. In de derde game waren de dames weer bij de les: 21-14 winst.
Frank Versteeg was niet helemaal fit en in zijn spel in de single was dit terug te zien. De eerste game wist hij op karakter nog te winnen met 21-17. In de volgende game kon hij zijn stempel niet meer drukken en verloor hij met 17-21. In de beslissende derde game ging het lang gelijk op, maar Versteeg verloor helaas nipt met 19-21.
Marieke Boer begon aarzelend aan haar singlepartij. In de eerste game liep ze constant achter de feiten aan en verloor ze met 21-14. In de tweede game zocht ze meer diepte in haar slagen, wat resulteerde in 21-6 winst. In de derde game speelde vermoeidheid haar parten, maar ook haar opponente ging meer fouten maken. Boer had moeite om de game binnen te halen, maar dit lukte toch met 21-17.
Sebastiaan Visser was volledig in zijn element in zijn partij tegen zijn Haagse opponent. Visser deelde de lakens uit en won vrij eenvoudig met 21-15 en 21-12.
Elze Vonk speelde sterk tegen haar tegenstandster. Met 21-13 en 21-12 was de duidelijk de bovenliggende partij. Dit bracht de tussenstand op 5-1, de overwinning was dus al binnen. De badmintonners wilden echter meer en in beide mixpartijen werden ook gewonnen. Het spel was in beide partijen niet altijd even goed, maar het was goed genoeg. Versteeg/Boer wonnen met 21-18 en 21-16, waar Visser/Vonk met 21-19 en 21-17 de 7-1 overwinning compleet maakten.

Volgende week spelen de Giessenburgers thuis om 18:00 in sportzaal de Neerpolder. De koploper uit Veghel komt dan op bezoek. Een zware wedstrijd dus, maar in de bekerwedstrijd eerder dit jaar werd in een verkort format van 5 partijen nog met 3-2 gewonnen van hen dus Vridos hoopt in eigen huis het beter te kunnen doen dan de 1-7 nederlaag in de uitwedstrijd.

Comments
 • Bas Versteeg
  1 december 2014

  een zaterdag een tandje er bij en dan is de verrassing compleet misschien 5-3

  reply
 • Bas Versteeg
  1 december 2014

  Gefeliciteerd met de mooie overwinning en een zaterdag een tandje er bij en dan is de verrassing compleet misschien 5-3

  reply
Add Comment