/  Badminton   /  SV Vridos 1 grijpt laatste kans en handhaaft zich in derde divisie

SV Vridos 1 grijpt laatste kans en handhaaft zich in derde divisie

Op zaterdag 26 januari stond voor SV Vridos 1 de allerlaatste en daarmee de belangrijkste wedstrijd van het seizoen tegen kampioen Van Zundert Velo 4 op het programma. Omdat Vridos 1 zich net onder de degradatiestreep bevond, moest er gewonnen worden om de hoop op handhaving levend te houden. Gezien de 6-2 nederlaag in de uitwedstrijd was dit een moeilijke opgave. Voor elke partij werd echter hard geknokt en dit leverde Vridos 1 een zeer belangrijke 6-2 overwinning op. Door deze prima prestatie wist Vridos 1 zich in de laatste speelronde te verzekeren van handhaving in de derde divisie.
Voor de aanvang van de laatste speelronde was er nog niet beslist wie de tweede degradant zou worden in poule vijf van de derde divisie. Zeker was dat Van Zundert Velo 4 kampioen was en dat BC Didam 1, op de achtste en laatste plaats, zou degraderen. Hier tussenin was de spanning echter om te snijden. Het verschil tussen de nummer twee en de nummer zeven bedroeg slechts zes punten. Samen met Vridos 1 streden met name BC DKC 5 en BC Tilburg 2 tegen degradatie. Deze twee teams hadden respectievelijk één punt en drie punten meer dan Vridos 1. Bij een ruime overwinning van Vridos 1 zouden deze beide teams dus ook hun laatste wedstrijd moeten winnen.
De damesdubbel met Doeland en invalster Slob begon zeer scherp aan de wedstrijd en met tactisch spel werd de eerste set ruim gewonnen; 21-9. Dit spel hield het duo vol in de tweede set. De tegenstanders speelden echter ook een goede tweede set. De spanning was hierdoor om te snijden. Met enkele mooie punten op de belangrijke momenten won het duo Doeland/Slob de tweede set met 21-19. Dit eerste punt betekende een mooie start voor Vridos 1.
De herendubbel had duidelijk meer moeite. Versteeg en Van Rosmalen speelden samen pas hun derde dubbel dit seizoen. In het begin van de partij was duidelijk te merken dat de druk hoog was en ze nog niet helemaal goed op elkaar waren ingespeeld. In de eerste set was de foutenlast erg hoog en deze set werd dan met 7-21 ook ruim verloren. Na een korte pauze werd de tweede set iets beter gestart. Na vijftien punten keek het Vridosduo echter opnieuw tegen een 10-5 achterstand aan. Het vervolg van de tweede set was echter een stuk beter. Met tactisch spel werd de tegenstander gedwongen fouten te maken en op 21-20 werd er door Van Rosmalen geserveerd voor de set. Dit punt werd echter verloren. Enkele prachtige rally’s later, waarin het Van Zundert Velo duo een aantal matchpoints liet liggen, viel de beslissing in deze set in het voordeel van Versteeg/Van Rosmalen; 27-25. Deze setwinst gaf vertrouwen en met goed spel en leuke rally’s werd de derde set met 21-16 gewonnen; 2-0.
De twee herenenkels werden tegelijk gespeeld. Zowel Zulfiqar als Van Rosmalen had weinig moeite met zijn tegenstander. Zulfiqar, slechts één single verloren dit seizoen, moest nog even op gang komen, maar met tactisch spel won hij beide sets redelijk eenvoudig met 21-14 en 21-15. Van Rosmalen kwam net uit de gewonnen dubbel en ging in zijn eerste set verder met winnen. In de rally’s was hij duidelijk de sterkste en de eerste set werd met 21-15 gewonnen. De tweede set startte hij echter niet scherp en mede door enkele fouten keek hij al snel tegen een 8-3 achterstand aan. Hij maakte echter een sterke comeback en met opnieuw goede rally’s won hij de tweede set met 21-14. Door deze twee overwinningen werd de voorsprong uitgebreid tot een riante 4-0.
Nu was het woord aan de dames. Invalster Slob, die twee weken geleden haar eerste overwinning in de derde divisie wist te behalen, trad aan tegen één van de sterkste dames uit de poule. Ze verloor de eerste set dan ook ruim met 12-21. In de tweede set wist ze zich sterk terug te knokken. Door haar tegenstandster wat meer te laten lopen en zelf het aantal fouten te beperken trok ze met 21-19 de set naar zich toe. Deze set kostte echter te veel kracht bij Slob en in de derde set maakte haar tegenstandster goed gebruik van haar vermoeidheid; 7-21. Van Zundert Velo 4 maakte hiermee het eerste punt in deze wedstrijd en de score werd teruggebracht naar 4-1.
Ook de tweede dame van Van Zundert Velo 4 had nog maar weinig singles verloren dit seizoen. Aan Doeland de zware taak om haar te verslaan en zo de overwinning in veilige haven te brengen. Doeland begon erg sterk aan de partij en met sterk aanvalsspel won ze de eerste set met 21-176 In de tweede set slopen er echter wat foutjes in haar spel. Haar tegenstandster begon sterker te spelen en dit leidde tot een 18-21 setverlies voor Doeland. In een spannende derde set wist Doeland met een aantal sterke smashes op het eind de partij naar zich toe te trekken; 21-19. Hiermee was de broodnodige overwinning voor Vridos al zeker. In de twee gemengd dubbels moest echter geprobeerd worden deze 5-1 stand nog iets uit te breiden.
De gemengd dubbel Versteeg/Doeland trad aan voor de zevende partij deze dag. Beide spelers hadden vertrouwen getankt in de heren- en damesdubbel en dit was duidelijk te merken in de eerste set. Door geconcentreerd en tactisch te spelen won het de eerste set vrij eenvoudig met 21-14. In de tweede set slopen er echter fouten in hun spel. De sterke heer van Van Zundert Velo 4 werd te veel opgezocht en hij wist er prima raad mee. Dit leidde tot een 15-21 verlies. Het Vridosduo herstelde zich echter op tijd. In de derde set herpakten ze hun goede spel van de eerste set. De dame werd goed onder druk gezet en hiermee trokken ze de wedstrijd naar zich toe. Een 21-17 overwinning in deze derde set betekende een 6-1 voorsprong voor Vridos 1.
De gemengd dubbel Zulfiqar/Slob speelden voor het laatste punt in de competitie dit seizoen. Het begon sterk aan de wedstrijd. Slob was effectief aan het net en Zulfiqar was goed op dreef in het achterveld. Ze dwongen hun tegenstander tot het maken van fouten en wisten de eerste set met 21-16 te winnen. De tweede set was een ware kraker. De stand ging steeds gelijk op en evenals in de herendubbel moest er verlengd worden. Zulfiqar en Slob wisten echter drie matchpoints net niet te benutten. Bij een 25-26 achterstand moest het tweetal capituleren en was een derde set noodzakelijk. Dit setverlies speelde echter mentaal ook mee en in de derde set werd het goede spel van de eerste set niet meer gehaald; 19-21. Al met al echter een prima wedstrijd van Zulfiqar en Slob.
Met deze hele belangrijke 6-2 overwinning op de kampioen deed Vridos 1 goede zaken in de strijd om lijfsbehoud. BC DKC 5 zou hierdoor hun laatste wedstrijd ook met 6-2 moeten winnen van de nummer vier, BC Gilze 1. BC Tilburg 2 zou hierdoor in hun laatste wedstrijd tegen nummer drie BC Bever 1 ook minimaal drie punten moeten behalen. Hoewel Vridos 1 dus nog afhankelijk was van de concurrentie, werd het de concurrentie wel erg lastig gemaakt. Zondag zou blijken dat deze 6-2 overwinning genoeg was voor lijfsbehoud, omdat concurrent BC DKC 5 met 4-4 gelijk speelde tegen BC Gilze 1.