/  Badminton   /  SV Vridos 1, de belangrijke wedstrijd tegen DKC

SV Vridos 1, de belangrijke wedstrijd tegen DKC

Zondag 20 januari stond voor SV Vridos 1 de belangrijke wedstrijd tegen DKC  op het programma. Vridos had een gelijk aantal punten met DKC, dus moest er gewonnen worden om de degradatiezone achter zich te laten. In de uitwedstrijd  werd helaas gelijk gespeeld wat Vridos op een  gevaarlijke 7e plaats zet.

De herendubbel Zulfiqar/Visser begonnen sterk aan de eerste set, en wisten  ze de  fouten van de tegenstanders af te dwingen. In de tweede set begon het herenduo wat nonchalant te spelen waardoor ze slordige foutjes maakte. Gelukkig konden ze zich herpakken en wisten ze door aanvallend en slim spel punten te pakken. De heren van DKC konden het goede spel van Vridos niet doorbreken waardoor het eerste punt binnen was voor Vridos. (21-19 en 21-18)

het koppel Doeland/Vonk begon sterk aan de damesdubbel maar konden dit niet vasthouden, waardoor ze de eerste set ruim moesten weggeven. Ook in de tweede set kwamen ze niet door de aanval heen van de sterke tegenstanders en moesten ook de tweede set ruim weggeven. (21-13 21-8)

Zulfiqar begon aan de eerste heren enkel, waar hij meteen tegenover een zeer sterke heer stond. Dit begon al met lange rally’s en vele onnodige fouten van Zulfiqar. Helaas maakte Zulfiqar teveel fouten en moest de eerste game inleveren. In de tweede game herpakte Zulfiqar zich en wist met vlagen mooie punten te maken. Helaas maakte hij ook in de tweede helft onnodige fouten en bleek de tegenstander toch een maatje te groot zijn. (21-14  21-13) Visser begon aan de tweede herenenkel en begon wat slordig waardoor hij op een achterstand kwam. Hij wist door zeer sterk spel zijn achterstand in te halen waardoor hij de eerste set overtuigend won. In de tweede set ontbrak de concentratie bij Visser en wist hij geen antwoord te geven op het aanvallende spel van de tegenstander waardoor hij de tweede set moest inleveren. In de derde set liet Visser zich van zijn sterke kant zien en wist hij de tegenstander onder druk te zetten met overtuigend spel. Hij won de derde set met een ruime uitslag. (21-14 14-21 21-8.)

Vonk begon aan de dames single en had een sterke tegenstander tegenover haar staan. Toch wist ze zich sterk te verdedigen en lukte het haar fouten af te dwingen bij de tegenstander door aanvallend spel. Hierdoor wist zij de eerste set te winnen. In de tweede set kon ze dit jammer genoeg niet vasthouden en werd ze erg onder druk gezet door haar tegenstandster waardoor ze de tweede set moest inleveren. In de derde set brak de vermoeidheid bij Vonk op en kon ze het snelle spel van de tegenstander niet meer aan, waardoor ze de derde set verloor. Vonk kon ondanks verlies met een opgeheven van de baan lopen. 21-17 12-21 9-21

Doeland begon aan de tweede damessingle. Doeland begon sterk aan haar eerste partij en wist overtuigend te winnen met: (21-16) In de tweede set kon ze dit niet vasthouden doordat de concentratie ontbrak en ze geen grip meer had op het spel. (15-21) Toch wist ze in de derde set zich te herpakken en door opbouwend spel toch ruim te winnen met een eindstand van : (21-12)

Het gemengddubbel Visser/Doeland hadden zeer sterke tegenstanders. Zij hadden moeilijkheden met het snelle spel van het DKC duo en moesten de eerste game verloren zien gaan. In de tweede game wisten zij het spel zodanig te vertragen dat er kansen lagen voor het Vridos duo. Deze kansen pakte ze daadwerkelijk en wisten in een verlenging de tweede set te winnen. Jammer genoeg kwamen de tegenstanders met aanvallend spel terug en kon het vridos duo niet meer in de wedstrijd komen waardoor de wedstrijd verloren ging. (12-21 22-20 11-21).

Het gemengddubbel Zulfiqar/Vonk wisten overtuigend te winnen door sterk netspel van Vonk en het aanvallende spel van Zulfiqar. Hierdoor waren de tegenstanders kansloos tegenover het vridos duo. Volgende week zaterdag moet Vridos tegen de koploper Van Zundert Velo. Zij moeten hier zoveel mogelijk punten pakken om niet meer in aanmerking te komen voor het degradatieduel.