/  Badminton   /  SV Vridos 1 – BC Bever 1 zaterdag 08-12-2012

SV Vridos 1 – BC Bever 1 zaterdag 08-12-2012

Zaterdag 8 december stond voor SV Vridos 1 de belangrijke wedstrijd tegen BC Bever 1 op het programma. BC Bever 1 stond 2 punten voor op het eerste team van Vridos, dus moest er eigenlijk worden gewonnen om de degradatiezone wat achter zich te laten. In de uitwedstijd werd er gewonnen met 5-3, maar wegens afwezigheid van Marieke Boer werd er nu met een invalster gespeeld.

De herendubbel Zulfiqar/Van Rosmalen begon scherp aan de eerste set, maar maakte daarna erg veel onnodige fouten waardoor het de eerste set met 13-21 ruim verloor. In de tweede set begon het beter te lopen en werd met goed aanvallend spel een 21-17 overwinning behaald. In een spannende, gelijkopgaande derde set met mooie rally’s kwam het Vridosduo echter net tekort: 20-22. Dit betekende pas de tweede nederlaag voor het duo Zulfiqar/Van Rosmalen, maar hiermee ging wel een belangrijk punt verloren.

De damesdubbel met Doeland en invalster Slob begon evenals de herendubbel niet scherp en verloor de eerste set ruim met 11-21. De tegenstanders speelden hierdoor wat nonchalant in de tweede set en het Vridosduo wist zich knap terug te knokken. Met 24-22 werd een derde set afgedwongen. In deze laatste set waren de dames van Bever echter oppermachtig: 8-21.

Frank Versteeg nam het in de eerste herensingle net als in de uitwedstrijd op tegen Rob Michielse. Door een sterke comeback in de derde set had hij uit weten te winnen. Nu was Versteeg echter niet opgewassen tegen de sterk spelende heer van Bever. Hoewel Versteeg vooral in de tweede set sterk speelde en steeds op voorsprong kwam, was Michielse beter op de belangrijke punten. Hierdoor verloor Versteeg met 17-21 en 17-21.

Uit tactische overwegingen speelde invalster Marit Slob de eerste damessingle. Met goed spel wist ze haar tegenstandster onder druk te zetten en dwong ze een 21-17 overwinning af in de eerste set. In de tweede en derde set kon ze dit spel echter niet volhouden. Haar tegenstandster liet Slob veel lopen waardoor ze vermoeid raakte. De tweede en derde set gingen met 15-21 dan ook naar de dame van Bever.

Met deze 4-0 achterstand moest Vridos 1 op zoek naar een punt. Deze kwam er uiteindelijk in de tweede herensingle. Van Rosmalen speelde rustig rond en liet zijn tegenstander de fouten maken. Met 21-14 en 21-16 sleepte hij het eerste punt binnen voor Vridos 1.

De tweede damessingle werd de beslissing in de wedstrijd. Na een matige start in de eerste set (14-21) knokte Doeland zich in de tweede set naar een 22-20 overwinning. In de derde set was haar tegenstandster echter opnieuw te sterk: 15-21. Hiermee stond het 5-1 en was de nederlaag voor Vridos 1 een feit.

De gemengddubbel Versteeg/Doeland had een mindere dag. Het kwam maar niet in de wedstrijd en verloor hierdoor met 16-21 en 12-21.

Om de schade zoveel mogelijk te beperken was het van belang dat de tweede gemengddubbel niet verloren ging. Zulfiqar en Slob waren gelukkig goed bij de les. Slob dekte goed af aan het net en Zulfiqar was in het achterveld heer en meester. Hoewel het in de eerste set nog even spannend werd (21-19), wisten ze de tweede set vrij gemakkelijk naar zich toe te trekken: 21-17.

Met deze 6-2 nederlaag verspeelde Vridos 1 kostbare punten en staat het op de een na laatste plaats in de poule. Aanstaand weekend wacht de nummer laatst, BC Didam 1. Met nog maar 4 wedstrijden voor de boeg zal alleen een overwinning daar volstaan voor Vridos 1.