Vridos

  /  Badminton   /  Sebastiaan Visser en Marieke Boer clubkampioenen Vridos

Sebastiaan Visser en Marieke Boer clubkampioenen Vridos

Dit jaar deden er 48 deelnemers mee aan de badmintonclubkampioenschappen. Vanwege de voorjaarsvakantie lag dit aantal lager dan in voorgaande edities.

Sebastiaan Visser wist voor het eerst de titel bij de heren A te winnen bij Vridos. In de finale moest Visser het opnemen tegen Henry Houweling. Houweling wist in 2008 al de titel te winnen en kan altijd iets extra’s op de clubkampioenschappen. In de eerste game had hij 1 gamepoint, maar hij wist deze niet te verzilveren en de game ging naar Visser met 22-20. In de tweede game kon Houweling de tempoversnellingen van Visser niet meer bijbenen en moest hij zich met 21-11 gewonnen geven.
Marieke Boer wist voor de 7e keer clubkampioen te worden bij de dames A. In de finale moest ze het opnemen tegen Elze Vonk, die een zeer verdienstelijke partij speelde. In de eerste game wist Boer te winnen met 21-14. In de tweede game ging het lang gelijk op en was het nog spannend, maar Boer trok met 21-19 toch aan het langste eind.
In de heren B wisten Marco den Hertog en Mathijs van Lelieveld er ook een spannende eerste game van te maken. Den Hertog wist de game te winnen met 21-19. In de tweede game won hij vrij eenvoudig met 21-11 en zo wist hij de titel te winnen.
In de categorie dames B moest Laura v/d Aa het opnemen tegen Nicole van Dijk. In de poulefase had Nicole van Dijk al in twee games gewonnen, maar Laura v/d Aa wist nu de eerste game met ruime cijfers te winnen: 21-12. In de tweede game wist Van Dijk te winnen met 21-15 dus een derde game moest de beslissing brengen. Dit werd een ongemeen spannende partij, die uiteindelijk in de verlenging beslist werd in het voordeel van Nicole van Dijk: 22-20.
Bij de jongens A stonden Bas van der Hoeven en Ruben van Dijk in de finale. In de poulefase wist Bas nipt te winnen. In de finale won Bas de eerste game met 21-10, maar Ruben gaf zich in de tweede game zeker niet gewonnen. In de verlenging wist Bas toch clubkampioen te worden door te winnen met 22-20.
In de categorie jongens B stonden Maarten Kuijl en Jordi Buchner in de finale. In de poulefase had Maarten nog een beslissende derde game nodig om te winnen van Jordi. In de finale won hij met twee keer 21-15.
In de C klasse bij de jongens ging de finale tussen Huub Oosterling en Corstiaan Timmer. Ook zij speelden in de poulefase een beslissende derde game, die Huub wist te winnen. Corstiaan wist in een spannende eerste game te winnen met 22-20. En ook de tweede game viel in zijn voordeel uit: 21-15 en hiermee werd Corstiaan clubkampioen in deze klasse.
Bij de meisjes A werd de finale gespeeld tussen Alieke Kemkes en Simone van Horik. In de poulefase verloor Simone met 21-10 en 21-19, maar in de finale bleek Alieke toch echt nog een maatje te groot: Alieke won met 21-12 en 21-9.
In de B klasse bij de meisjes moest Christie Dubbeldam het opnemen tegen Lidia Faro. Ook zij speelden in de poulefase al tegen elkaar, waar Christie in twee games won, maar zeker de tweede game was dit niet gemakkelijk: 24-22. In de finale werd het dan ook een 3-setter. Lidia won de eerste game met 21-18, maar Christie won de tweede en derde game met 21-16 en wist zo clubkampioen te worden in deze categorie.
Clubkampioenen in het koppeltoernooi bij de senioren werden Pieter Slits en Nicole van Dijk.  Bij de jeugd waren dit Ruben van Dijk en Simone van Horik.
SONY DSC
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle andere foto’s staan in het Vridosfotoalbum bij Badminton.

http://vridos.jalbum.net/fotoalbum/Badminton/2014-2015-2016/2014-2-15%20Clubkampioenschappen/index.html

Add Comment