Vridos

  /  Badminton   /  Sebastiaan Visser en Ellen Kooijman clubkampioen Vridos

Sebastiaan Visser en Ellen Kooijman clubkampioen Vridos

[GIESSENBURG] Niet alleen vooraf, maar vooral ook tijdens de finaledag op zaterdag 11 februari liep de spanning bij de clubkampioenschappen van SV Vridos hoog op. Al weken speelden de deelnemende badmintonners poulewedstrijden, waarna afgelopen zaterdag bekend werd dat Sebastiaan Visser en Ellen Kooijman zich het komende jaar clubkampioen mogen noemen.

 

De wedstrijden van de heren werden dit jaar onderverdeeld in 6 poules, waarvan 4 A-poules en 2 B-poules. De eerste A-poule bestond uit Henry Houweling, Karsten van Herwaarden, Rob van Genderen en Mathijs van Lelieveld. Henry Houweling kwam hieruit als poulewinnaar. In de tweede A-poule zaten Frank, Sebastiaan en Sander. Hieruit kwam Sebastiaan Visser als overduidelijke winnaar, waardoor ook hij verzekerd was van een plek in de halve finale. In de derde poule, bestaande uit Andre Aantjes, Aron de Rooij en Siegert Jeninga, bleken de heren erg aan elkaar gewaagd te zijn. Twee van de drie wedstrijden waren driesetters, maar uiteindelijk wist Aron een plek te bemachtigen in de halve finale. De vierde en laatste A-poule bestond uit Wim Baardman, Jakob-Jan Tuinstra en Dick van Rosmalen. De laatstgenoemde wist vorig jaar clubkampioen te worden en kwalificeerde zich ook nu voor de halve finale. De B-poules van de heren waren in tweeën gesplitst, waardoor in de ene poule Peter Roest, Bas Verhoeven en Tjeerd de Snoo terecht kwamen, en in de tweede poule Ruben van Dijk, Vincent Slingerland en Walter van Oosterom.  Tjeerd, Walter Ruben en Bas haalden uiteindelijk de halve finales.

 

In de halve finales kwamen Henry en Aron en Sebastiaan en Dick tegenover elkaar te staan. De wedstrijden werden naast elkaar gespeeld en bleken zeer spannend. Aron wist uiteindelijk in drie sets van Henry te winnen. Bij Sebastiaan en Dick ging het ontzettend gelijk op, maar toch wist Sebastiaan net in twee sets te winnen. Dit betekende een finalewedstrijd tussen Sebastiaan en Aron. Het bleek zeker geen makkelijke wedstrijd te zijn; de pot was tevens zeer spannend, maar Sebastiaan wist de titel te bemachtigen met 21-17 in de derde set. Bij de heren B streed Tjeerd in de halve finale tegen Walter en Ruben tegen Bas. Zowel Tjeerd als Ruben wonnen de wedstrijd door in de derde set 21-14 te spelen. De finale was dus Ruben tegen Tjeerd. De eerste set verloor Tjeerd vrij ruim, maar hij kwam in de tweede set terug. Uiteindelijk moest hij in de derde set met 21-16 toch zijn meerdere in Ruben erkennen.

 

De dames waren dit jaar onderverdeeld in twee poules. Uit de eerste poule, met Ellen Kooijman, Iris Putters, Laura van Horik en Nadi de Rooij, kwam een duidelijke winnaar. Ellen ging door naar de halve finale, net als de nummer twee: Iris. De tweede poule, bestaande uit Marieke Boer, Babette de Graaf, Marlijn Kortschot en Bianca de Ruijter, stuurden Marieke als poulewinnaar en Marlijn als goede tweede naar de halve finale. Marieke streed in de halve finale tegen Iris. Hier won Iris de eerste set met 22-20 en de tweede set wat overtuigender, namelijk met 21-10. Ellen daarentegen wist met 21-14 en 21-10 van Marlijn te winnen, waardoor Ellen en Iris elkaar opnieuw tegenkwamen in de finale. Ook dit werd een driesetter, waarbij de dames allebei een keer wonnen met 21-15, maar Ellen in de derde set uiteindelijk net met 23-21 van Iris won. Tevens een zeer spannende finale wedstrijd, waarin beide dames hard gevochten hebben om nummer één te worden.

 

Bij de jongens ging de finale dit jaar tussen Huub Oosterling en Jules Braken. Kylian Bot werd in de poulefase al uitgeschakeld. In de finale wist Jules met 21-17 en 21-18 van Huub te winnen. De poule van de meisjes bestond uit Lynn de Bruyn, Claudia de Kreij, Mirthe Lock en Meike v/d Broek. Ook hier zaten weer driesetters tussen, maar in de finale kwamen Mirthe en Lynn elkaar tegen. Zij speelden in de poulefase een driesetter, maar in de finale werd het 21-15 en 21-13 voor Lynn.
Tijdens het jaarlijkse en traditiegetrouwe koppeltoernooi werden er zaterdagmiddag vanaf 14:30 uur wedstrijden gespeeld. De jeugd en senioren waren hierbij gemengd. Bij de heren kwam Rob van Genderen hier als beste uit en bij de dames was dit Laura van Horik. De dag werd afgesloten met een verloting voor de club en een feestje in de kantine.

 

Comments
 • Koos Beentjes
  17 februari 2017

  De wedstrijden waren inderdaad een lust voor het oog. Winnaars:gefeliciteerd! Verliezers: er is over een jaar weer een kans!!

  reply
 • Ingrid Verhagen
  17 februari 2017

  Top! Gefeliciteerd

  reply
Add Comment