Vridos

/  Badminton   /  Pijnlijke nederlaag S.V. Vridos.

Pijnlijke nederlaag S.V. Vridos.

De badmintonners van Giessenburg hebben uit in Prinsenbeek een 5-3 nederlaag geleden.

Door deze nederlaag moet S.V. Vridos voorlopig afstand nemen van de koppositie.

Het herendubbel Versteeg / Aantjes liep pas voor het eerst dit seizoen tegen een nederlaag aan. De foutenlast aan Vridos kant lag te hoog, waardoor mooie punten werden afgewisseld met slordige ballen. In 3 sets ging de overwinning naar het koppel van Zwaluwen.

Ook de damesdubbel Kooijman / Putters moest voor het eerst dit seizoen het hoofd buigen na 3 spannende sets. Deze partij had beide kanten op kunnen vallen, maar helaas voor Vridos wisten de dames van Zwaluwen op de belangrijkste punten de rust te bewaren.

Frank Versteeg kwam in zijn single niet lekker in zijn spel. Zijn tegenstander wachtte geduldig de rally af, om vervolgens met een tempoversnelling deze naar zich toe te trekken. In 2 sets ging Versteeg ten onder, waardoor er een 3-0 tussenstand op het scorebord verscheen.

Gelukkig wist Ellen Kooijman haar 100% score in de single te behouden. Haar tegenstanders speelde goed, maar kon niet voorkopen dat de hard werkende Kooijman in twee sets het eerste puntje voor Vridos wist te behalen.

Sebastiaan Visser was niet helemaal fit en na de eerste set te hebben gewonnen was de energie op en wist zijn tegenstander gemakkelijk de tweede en derde set binnen te halen.

Iris Putters heeft Vridos het tweede punt van de ochtend bezorgd door zeer knap in twee sets haar single te winnen. Met een 4-2 achterstand mocht Vridos nog hopen op een gelijkspel.

Het koppel Aantjes / Putters deed daarvoor wat het moest doen en in twee sets werd de achterstand terug gebracht tot 4-3.

De laatste partij werd gespeeld door Versteeg / Kooijman. Dit gelegenheidskoppel kon het helaas niet bolwerken en ging in 3 sets onderuit. Een 5-3 nederlaag voor Vridos, dat met gemengde gevoelens weer huiswaarts keerde. Wetende dat het dure punten heeft verspeeld in de strijd om het kampioenschap.

Zaterdag 5 december komt DKC uit den Haag op bezoek. Nieuwe wedstrijd, nieuwe kansen!