/  Badminton   /  Overtuigende start SV Vridos in 2e Divisie

Overtuigende start SV Vridos in 2e Divisie

Vorig seizoen kwam Vridos één punt te kort voor het kampioenschap in de 3e Divisie. Gelukkig wist het team als beste nummer 2 toch te promotie af te dwingen naar de 2e divisie. Voor het eerst in de historie van de vereniging is het team op dit hoge niveau actief.

Afgelopen zaterdag 17 september stond de eerste competitiewedstrijd in de 2e divisie op het programma. Een thuiswedstrijd tegen Velo uit Wateringen.

Het werd uiteindelijk een overtuigende 6-2 overwinning waarmee Vridos laat zien in deze klasse thuis te horen.

Het herendubbel Aantjes/Versteeg ging als eerst van start en werd in de eerste set kansloos gelaten door een sterk duo van Velo. Door wat tactische wijzigingen verliep de tweede set beter en werd er een derde set afgedongen. In deze derde set kon het Vridos duo de sterke start niet volhouden en moest het hoofd boven. Met 21-7 / 15-21 en 21-17 ging het eerste punt naar Velo.

Aan het damesdubbel Kooijman/Putters de taak om de stand weer gelijk te brengen. De zeer spannende eerste set trok het Vridos koppel pas na verlening naar zich toe. De tweede set verliep een stuk eenvoudiger. Met 22-20 en 21-9 ging de overwinning naar Vridos.

Frank Versteeg mocht aantreden tegen een tegenstander die veelvoudig van schijnslagen gebruik maakte. Toch leek de eerste set naar Versteeg te gaan, helaas wist hij meerdere setpunten niet te benutten en ging de set verloren. In de tweede set liep Versteeg al snel een achterstand op die hij niet meer goed kon maken. Met 22-20 en 21-17 ging de winst naar de sterk spelende heer van Velo.

Ellen Kooijman zorgde daarna weer voor een gelijke stand door een talentvolle jeugdspeelster in twee sets te verslaan. Met 21-14 en 21-18 liet Kooijman zich niet verrassen.

Sebastiaan Visser wist ook in twee sets de overwinning naar zich toe te trekken. Al ging dat minder gemakkelijk dan de uitslag doet vermoeden, in de tweede set moest een flinke achterstand ongedaan gemaakt worden. Met 21-17 en 21-18 kwam er voor het eerst de voorsprong (3-2) voor Vridos op het scorebord.

Iris Putters leverde een knappe prestatie door ook in twee sets haar single te winnen. In een zeer spannende eerste set vlogen de setpunten heen en weer. Putters was uiteindelijk de gelukkigste en wist met 26-24 de eerste set binnen te halen. Hierna was het verzet van haar tegenspeelster gebroken. Met 21-9 zorgde Putters voor een 4-2 tussenstand.

Hierna ging het gemengd dubbel Putters/Aantjes de baan op om het beslissende 5e punt te scoren. Ze lieten geen twijfel  bestaan over wie er vandaan de betere was. Met 21-11 en 21-15 ging deze partij naar Vridos.

Ook Kooijman/Visser kwam niet in de problemen. Met 21-17 en 21-16 zorgde dit duo voor een 6-2 einduitslag. Een verrassend goede start voor de Giessenburgse badmintonners.

Aanstaande zaterdag wacht een zware uitwedstrijd tegen Olympia in Tegelen. Dit team begon namelijk ook sterk aan de competitie door eveneens met 6-2 te winnen.