/  Badminton   /  Opnieuw ruime overwinning voor Vridos 1

Opnieuw ruime overwinning voor Vridos 1

Afgelopen zaterdag was TFS’ 57 3 uit Bergen op Zoom de tegenstander voor Vridos 1 in de vierde competitieronde. In tegenstelling tot de Giessenburgers waren de gasten het seizoen begonnen met een aantal verliespartijen. Vridos 1 moest even op gang komen in de dubbels, maar liep daarna vlotjes uit naar een 7-1 overwinning.
De herendubbel Visser/Van Rosmalen begon de derde thuiswedstrijd van het seizoen sterk. Met afwisselend aanvallend spel werd de tegenstander tot het maken van fouten gedwongen, waardoor de eerste set eenvoudig met 21-12 werd gewonnen. In de tweede set werden de Giessenburgers echter meer onder druk gezet en slopen er fouten in het spel. Deze set ging dan ook verloren. In de derde set herpakte het Vridosduo zich. Aanvallend ging het beter lopen en de foutenlast werd verminderd. Dit resulteerde uiteindelijk in een 21-13 winst en het eerste punt.
De damesdubbel Amersfoort/Vonk had een zwaardere partij. Er werden erg veel lange rally’s gespeeld. Het Vridosduo werd veel onder druk gezet, maar wist de shuttle steeds weer terug te brengen. Na de eerste set met 21-18 te hebben gewonnen, ging de tweede set met 19-21 verloren. In de derde set waren de Vridosdames echter weer bij de les: 21-16. Deze lange partij kostte Vonk echter wel haar single. Wegens een blessure aan haar knie moest Amersfoort haar vervangen.
Dick van Rosmalen won voor de vierde maal zijn single. Hoewel hij even moest zoeken naar het juiste spel tegen zijn lange tegenstander, kwam hij nauwelijks in de problemen en tekende hij met 21-14 en 21-13 de 3-0 aan.
Marieke Boer liet in haar single zien dat haar vorm groeiende is. Met krachtig spel zette ze haar tegenstander goed onder druk, waardoor die niet aan haar eigen spel toekwam. Dit leidde tot een vrij eenvoudige 21-15 en 21-14 overwinning voor Boer.
Frank Versteeg liet zien in een uitstekende vorm te verkeren. Hij wisselde rustig rondspelen af met verschillende krachtige versnellingen en wist daarmee een 21-11 en 21-16 overwinning te behalen. Deze 5-0 betekende dat de overwinning al binnen was voor de Giessenburgers.
Eva Amersfoort speelde wegens de blessure van Elze Vonk haar eerste single dit seizoen. Al snel werd duidelijk dat Amersfoort nog wat ritme miste op dit onderdeel. De eerste set ging dan ook met 9-21 verloren. In de tweede set wist Amersfoort even aan te haken, maar haar tegenstandster wist precies waar ze de shuttle moest plaatsen om Amersfoort in de problemen te brengen. Dit leidde met 15-21 tot het eerste puntverlies in deze wedstrijd voor Vridos 1.
Het gemengddubbel Visser/Boer revancheerde zich duidelijk voor de wat mindere wedstrijd van vorige week. Met sterk aanvallend en foutloos spel werd de tegenstander in twee sets van de baan geveegd: 21-4, 21-8.
Het gemengddubbel Versteeg/Amersfoort speelde opnieuw een degelijke partij. Versteeg heerste in het achterveld en aan het net was Amersfoort de baas. Met 21-17 en 21-11 ging ook deze partij naar Vridos 1.
Vridos 1 zet met deze ruime 7-1 overwinning de sterke start van de competitie in een stijgende lijn door en blijft de nummer twee, nu op slechts vier punten van de koploper. Over drie weken spelen de Giessenburgers hun tweede uitwedstrijd. Tegenstander in Haarlem is dan Duijnwijck 5.