/  Badminton   /  Onvolledig BC Vridos 1 pakt uit toch 3 punten

Onvolledig BC Vridos 1 pakt uit toch 3 punten

Vridos 1 speelde uit tegen de nummer 3 van de ranglijst, tfs 57. Het zou een zware wedstrijd worden want Vridos moest het doen met 2 van de 5 basisspelers. De vervangers waren Jacobjan Tuinstra en Marit Slob.

Het nieuwe koppel in de herendubbel Tuinstra/Zulfiqar had geen tijd nodig om aan elkaar te wennen. Met harde smashes van Tuinstra en goed spel wisten ze het eerste punt in 2 spannende games (21-18 21-19) te pakken. Ook in de damesdubbel was er wederom een nieuw koppel Doeland/Slob. Bij de dames ging het helaas minder goed. Ze kwamen er niet door bij de sterke dames van tfs 57. Deze wedstrijd werd verloren in 2 games. (21-10 21-13)

Zulfiqar mocht als eerste aantreden in de herensingle. Zijn tegenstander was nog ongeslagen in de single maar door het geduldige spel van Zulfiqar wist deze te winnen in 2 games. (21-15 21-17) Toen was het de beurt aan Tuinstra, met pijn in de rug wist hij er een spannende wedstrijd van te maken. In de eerste 2 games(12-21 21-14) ging het over en weer met veel fouten van beide spelers. In de 3e game had Tuinstra een goede kans om het 3e punt van de dag te maken. Helaas moest hij in het slot van de 3e game zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander(19-21). Winst was spectaculair geweest maar al met al een goede prestatie van de invaller.

Invalster Slob had in de eerste game moeite met het niveau maar wist toch af en toe haar tegenstander in te pakken door mooie punten te maken. De tweede game verliep iets beter maar door pijn aan haar voet kon ze weinig druk uitoefenen en ging ook deze set verloren. Toch liep Slob met een opgeheven hoofd de baan af. Doeland had in de eerste game veel kansen om de eerste set binnen te slepen maar door onnodige fouten verloor Doeland met 21-19. De tweede game verliep beter en Doeland kwam op een voorsprong tegen de krachtige speelster van tfs 57. Deze voorsprong werd helaas goed gemaakt door goed spel van haar tegenstandster. Op het beslissende moment van de 2e set sloeg Doeland de shuttle ongelukkig in het net. Dit betekende het verlies van de 2e game en ook de partij. Met kansen op een 3e set en misschien ook wel de winst liep Doeland teleurgesteld van de baan.

Met de stand op 4-2 in het voordeel van tfs 57 kon Vridos er nog een gelijkspel uit slepen mits de mixen allebei werden gewonnen. De eerste mix Doeland/Tuinstra, hadden moeite om in de wedstrijd te komen. Het sterke en snelle spel van de tfs 57 mix resulteerde in een verlies. (13-21 15-21) De taak aan de tweede mix Slob/Zulfiqar om het 3e punt binnen te halen. De eerste game werd met 21-14 vrij gemakkelijk gewonnen door sterk opbouwend spel aan het net van Slob, waar de tegenstanders geen antwoord op hadden. Slob/Zulfiqar hielden deze lijn vast en kregen daardoor in de tweede game kansen om het af te maken maar door fouten werd de game nipt verloren met 20-22. De beslissende 3e game begon moeizaam voor Vridos. Na een flinke achterstand leek het 3e punt ver weg maar door vechtlust en tactisch spel werd de achterstand ingehaald en kon de game gewonnen worden met 21-17. Hiermee werd het 3e punt veilig gesteld en dus de eindstand bepaald op een 3-5 nederlaag. Er zat misschien meer in maar de missie is gehaald: de schade is beperkt en 3 belangrijke punten zijn behaald.