Vridos

  /  Badminton   /  Ellen Kooijman en Frank Versteeg clubkampioenen Vridos

Ellen Kooijman en Frank Versteeg clubkampioenen Vridos

De nieuwe clubkampioenen bij Vridos zijn weer bekend. De opzet was dit jaar wat anders bij de categorie heren A. Zij speelden niet in poules, maar de 10 ingeschreven heren speelden allemaal tegen elkaar. In alle andere categoriën werd wel in poules gespeeld. Naast het tradionele koppeltoernooi, werd er dit jaar ook een dubbeltoernooi met vaste partner voor de heren opgezet.
Groepsfoto 2015 badminton
Frank Versteeg wist voor het eerst de felbegeerde titel bij de heren A te winnen. Zijn angstgegner Dick van Rosmalen viel in de poulefase al geblesseerd uit. Versteeg wist in de poulefase ongeslagen te blijven en in de halve finale won hij met 21-17 en 21-12 van Aron de Rooij. In de finale moest Versteeg het opnemen tegen Henry Houweling, die in een zinderende halve finale de titelverdediger Sebastiaan Visser uit wist te schakelen. In de eerste game van de finale won Versteeg met 21-9 en leek het een eenvoudige overwinning te worden. Houweling beet zich echter vast in de partij en wachtte in de tweede game zijn kansen af, wat resulteerde in 21-16 winst voor hem. In de derde game had Houweling een lichte voorsprong, maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in Versteeg: met 21-17 wist Versteeg kampioen te worden.

In de categorie dames A ging de eerste halve finale tussen Ellen Kooijman en Nadi de Rooij. Kooijman, die afgelopen seizoen nog eerste divisie speelde bij BV Van Zijderveld uit Amstelveen en zelfs nog wedstrijden inviel in de eredivisie, was op voorhand de favoriet voor de titel bij de dames. De Rooij scoorde een aantal mooie punten, maar was niet opgewassen tegen het powerplay van Kooijman: met 21-5 en 21-9 werd Kooijman de eerste finaliste.
Titelverdedigster Marieke Boer moest het in de halve finale opnemen tegen Elze Vonk. Vonk was zichtbaar niet helemaal fit en in de eerste game verloor ze met 21-6. In de tweede game slopen er wat foutjes in het spel van Boer en Vonk kwam wat meer in haar spel. Met 21-17 trok Boer toch aan het langste eind.
In de eerste game van de finale wist Kooijman soeverein te winnen van Boer: 21-10. In de tweede game ging de foutenlast bij Kooijman omhoog en wist Boer nog een verlenging af te dwingen. Met 23-21 wist Kooijman toch de titel te pakken.

In de categorie heren B ging de finale tussen Edwin de Ruijter en Karsten van Herwaarden. In de poulefase wist de Ruijter nipt te winnen in 3 games. In de finale liet hij zich niet meer verrassen en won hij met 21-14 en 21-8.
In de B klasse bij de dames ging de finale tussen Alieke Kemkes en Simone van Horik. Vorig jaar streden ze ook al samen in de finale, toen nog in de meisjes A categorie. Favoriet voor de titel was Laura van de Aa, maar zij kon vanwege blessureleed de halve finale niet spelen. Kemkes wist de eerste game in de finale eenvoudig te winnen met 21-11. Simone van Horik gaf zich echter niet gewonnen en won de tweede game knap met 25-23. Ze moest hiervoor diep gaan en kon dit in de derde game niet meer volhouden. De titel ging dan ook met 21-7 naar Alieke Kemkes.

Bij de jeugd waren dit jaar helaas maar weinig inschrijvingen. Er was alleen een jongens categorie. De finale ging tussen Jules Braken en Maarten Kuyl, die allebei overtuigend hun halve finale partij gewonnen hadden. De eerste game werd door Maarten gewonnen met 21-10. Jules wist de tweede game te winnen met 21-12. In de beslissende derde game wist Maarten clubkampioen te worden door te winnen met 21-13.

In het traditionele koppeltoernooi werd bij de heren Siegert Jeninga uitgeroepen tot winnaar en bij de dames wist Nadi de Rooij de meeste punten te behalen.
Als laatste was er nog de titel in het herendubbeltoernooi. De finale werd gespeeld tussen André Aantjes met Wim Baardman en Henry Houweling met Sebastiaan Visser. De heren maakten er een mooie partij van, met aantrekkelijke rally’s. Aantjes en Baardman wisten de titel op hun naam te schrijven: met 21-19 en 21-16 zijn zij de eerste herendubbel die deze titel in de wacht sleept.

Add Comment