/  Badminton   /  Ellen Kooijman en Dick van Rosmalen clubkampioenen Vridos

Ellen Kooijman en Dick van Rosmalen clubkampioenen Vridos

28 mei was de finaledag van de clubkampioenschappen van SV Vridos, afdeling badminton. Vanaf woensdag 18 mei werden alle poulewedstrijden gespeeld en zaterdag vanaf 12:00 werden de (halve) finales en het koppeltoernooi gespeeld.

Dick van Rosmalen, die vorig jaar geblesseerd uitviel in de poulefase, wist dit jaar de felbegeerde titel bij de heren A te pakken, al kreeg hij het niet kado. In de poulefase stond hij nog maar 1 set af. In de halve finale moest hij het opnemen tegen Henry Houweling. De eerste game ging ruim naar Van Rosmalen met 21-9, maar zoals ieder jaar bij de clubkampioenschappen wist Houweling het tij nog te keren en met 21-19 winst een beslissende derde game af te dwingen. De heren maakten er een spannende laatste game van, waarbij beiden matchpoints wisten te bemachtigen, maar Van Rosmalen hem wist te verzilveren door met 25-23 te winnen. In de finale moest Van Rosmalen het opnemen tegen Andre Aantjes. Aantjes moest in zijn halve finalepartij eveneens diepgaan tegen titelverdediger Frank Versteeg. Ook daar moest een derde game de beslissing brengen. Lange tijd leek het erop dat Versteeg aan het langste eind zou gaan trekken, maar op het eind maakte hij wat onnodige fouten en gaf met 23-21 de partij uit handen.

In de finale tussen van Rosmalen en Aantjes was te zien dat vermoeidheid Aantjes parten speelde. De eerste game ging met 21-17 naar Van Rosmalen. In de tweede game leek Van Rosmalen ruim te gaan winnen, Aantjes kwam echter nog terug van een 20-12 achterstand tot 20-16, maar toen moest hij toch zijn meerdere erkennen in Van Rosmalen.

Bij de dames was het allemaal wat minder spannend. Titelverdedigster Ellen Kooijman kwam zonder problemen de poulefase door en won in de halve finale met 21-10 en 21-9 van Nadi de Rooij. Ook Marieke Boer plaatste zich eenvoudig voor de halve finale, waarin ze het moest opnemen tegen Iris Putters. In de eerste game nam Boer een vroege voorsprong, maar Putters vocht zich knap terug. Met 21-18 wist Boer de game toch te winnen. In de tweede game ging het lang gelijk op, waarbij met een 18-16 voorsprong Putters een derde game af leek te gaan dwingen. Putters was echter verkouden en dit leek haar aan het einde van de game teveel parten te spelen en met 21-18 plaatste Boer zich voor de finale.

In de finale maakte Ellen Kooijman haar favoriete rol meer dan waar. Door aanvallend spel kwam Boer er niet aan te pas en wist Kooijman met 21-11 en 21-13 overtuigend te winnen.

In de categorie heren B ging de finale tussen Sander van der Hoff en Ruben van Dijk. Beiden wonnen hun halve finale vrij eenvoudig in twee games. De eerste game van de finale ging overtuigend naar Van der Hoff met 21-11. Van Dijk gaf zich ondanks een lichte enkelblessure echter niet gewonnen en maakte er nog een spannende tweede game van. Met 21-19 wist Sander van der Hoff de titel toch te pakken.

Bij de jongens ging de finale dit jaar tussen Juul Braken en Huub Oosterling. Titelverdediger Maarten Kuyl werd in de poulefase al uitgeschakeld. In de poulefase maakte Juul en Huub er een spannende 3-setter van. In de finale werd het geen 3-setter, maar het was wel een leuke partij om te zien, met mooie rally’s. Juul wist te winnen met 21-17 en 21-19.

Gelukkig was er dit jaar ook weer een poule bij de meisjes. Lynn de Bruyn en Lydia Faro wisten zich te plaatsen voor de finale. In de poulefase had Lydia ruim gewonnen, maar Lynn gaf zich zeker niet gewonnen in de finale. Ze behaalde in totaal 8 punten meer dan in de poulewedstrijd. Lydia won de finale met 21-9 en 21-12.

In het tradiotionele koppeltoernooi werden wedstrijden gespeeld van 10 minuten. 6 partijen stonden op het programma. Bij de heren werd met 164 punten Rob van Genderen uitgeroepen tot winnaar. Bij de dames was Simone van Horik met 159 punten de beste.