/  Badminton   /  Eerste verlies voor badmintonners Vridos 1

Eerste verlies voor badmintonners Vridos 1

Zondag stond voor SV Vridos 1 de lastige uitwedstrijd tegen BC Schollevaar 1 op het programma. De Rotterdammers waren in de eerste helft van de competitie de enigen die 4 punten wisten te scoren tegen de Giessenburgers.

De herendubbel Visser/Van Rosmalen startte de wedstrijd in mineur door de eerste set met 16-21 te verliezen. In de tweede set haakte het duo even aan, maar speelde het in het vervolg slordig: 13-21. Hiermee ging het eerste punt verloren.

De damesdubbel Amersfoort/Vonk speelde een zeer verdienstelijke dubbel, maar kwam in de derde set net tekort. Met 15-21, 21-13 en 21-17 ging ook dit punt naar de Rotterdammers.

Dick van Rosmalen moest in zijn single zorgen dat de achterstand niet groter werd. Hij speelde echter een matige partij en in de derde set kwam zijn ongeslagen status in gevaar toen hij twee matchpoints tegen kreeg. Door zich op het juiste te focussen, sleepte hij met 22-20 het punt toch nog uit het vuur.

Bij afwezigheid van Marieke Boer, trad Eva Amersfoort aan voor de eerste damessingle. Hoewel ze een goede wedstrijd speelde, bleek haar tegenstandster een maatje te groot: 14-21 en 17-21. Hierdoor kwamen de Giessenburgers op een 3-1 achterstand.

Frank Versteeg had in zijn single moeite om in de wedstrijd te komen. De eerste set verloor hij dan ook met 12-21. In de tweede set kwam hij echter in zijn spel en stuurde hij zijn tegenstander van de ene naar de andere kant van de baan: 21-15. Ook in de derde set heerste Versteeg. Na een 11-2 voorsprong won hij deze set met 21-14 en bracht hij de achterstand terug tot 3-2.

Elze Vonk kreeg in haar damessingle de kansen om Vridos volledig terug te brengen in de wedstrijd. In de eerste set gaf ze aan het eind een voorsprong uit handen: 19-21. In een spannende tweede set wist Vonk haar voorsprong wel vast te houden en won ze met 21-18. In de derde set brak de vermoeidheid haar echter op: 17-21. Hierdoor kwamen de Giessenburgers op een 4-2 achterstand.

De gemengddubbel Visser/Vonk was een gelegenheidsduo en dit werd al snel duidelijk. De eerste set ging met 21-15 naar de Rotterdammers en hoewel het Vridosduo in de tweede set lang goed mee kon, werd ook deze set verloren: 14-21. Hiermee was de nederlaag voor Vridos een feit.

De nog ongeslagen gemengddubbel Versteeg/Amersfoort maakte het zichzelf onnodig erg lastig. Met 21-18 en 25-23 scoorde het echter wel het noodzakelijke derde punt om de Rotterdammers op de ranglijst voor te blijven.

Volgende week speelt Vridos 1 opnieuw een uitwedstrijd. TFS 5 is in Barendrecht dan de tegenstander voor de Giessenburgers, die weer op volle sterkte aan kunnen treden in de strijd om de tweede plaats.