Vridos

  /  Badminton   /  Bevochten gelijkspel voor BC Vridos 1

Bevochten gelijkspel voor BC Vridos 1

 

Vridos 1 mocht het deze week opnemen tegen de nummer 2 van de ranglijst, BC Gilze 1. Net zoals vorige week had Vridos 1 niet de beschikking over alle 5 de basisspelers. De invallers van deze week zijn Sebastiaan Visser en Eva Vonk.

Het herendubbel Visser/Zulfiqar begon goed aan de partij, halverwege de game draaide dit echter om. De heren van Gilze wisten de druk op te voeren, waardoor de game verloren ging. (13-21) In de tweede game bleef de druk van Gilze hoog, Vridos kon het goede spel van Gilze niet doorbreken en moest de wedstrijd uiteindelijk vrij kansloos laten aan Gilze. (11-21)

Het koppel Doeland/Vonk begon sterk aan de damesdubbel en wisten met aanvallend spel de eerste game te winnen. (21-18) In de tweede game konden ze het aanvallende spel helaas niet vasthouden en moesten ze de game inleveren. (10-21) De dames van Gilze zette de lijn voort uit de tweede game en bouwde daardoor een voorsprong op. Doeland en Vonk wisten door vechtlust toch de game  binnen te slepen.  (21-19) Een knappe prestatie van het gelegenheidsduo tegen de sterke dubbel van Gilze.

Zulfiqar begon aan als eerste aan de herenenkels. Zulfiqar oogde niet erg scherp in deze partij. Toch wist hij door op de juiste momenten aan te zetten de wedstrijd te winnen. (21-16  21-17)

Invalster Vonk speelde een goede eerste game tegen de sterke dame van Gilze. Desondanks moest ze de eerste game laten aan haar tegenstanderster. (14-21) In de tweede game toonde Vonk veerkracht en wist ze haar tegenstandster te verrassen met smashes scherp langs de zijlijn. Op beslissende momenten liet de service van Vonk het helaas afweten, hierdoor kon de dame van Gilze snel druk zetten. De game werd dan ook uiteindelijk verloren door Vonk. (15-21)

Aan tweede heer Visser de taak om het derde punt te pakken. Terugkomend van een opgelopen griep, was Visser toch vastberaden om ook deze single te winnen. Het werd een 3-setter met lange rally’s, wat uiteraard in nadeel was van Visser. Visser toonde vechtlust en wist nieuwe energie aan te spreken, hij wist zijn tegenstander helemaal uit te putten in de derde game. Dit resulteerde in wederom een knappe winst van Visser. (21-18  14-21 21-15)

Doeland begon de eerste game wisselvallig en keek daardoor al snel tegen een achterstand aan. Doeland kwam meer in haar ritme maar kon de achterstand niet meer inhalen. (18-21) In de tweede game begon Doeland sterk en wist ze lange rally’s te winnen, helaas brak dit Doeland later op en moest ze ook de tweede game aan haar voorbij laten gaan.(14-21)

Het gemengd dubbel Doeland/Visser moest het opnemen tegen de ongeslagen mix van Gilze. Vridos moest de eerste game in de verlenging helaas afstaan aan het sterk spelende koppel van Gilze.(22-24) In de tweede game had Vridos een antwoord op het sterke spel en wisten ze te winnen.(21-19) In de derde game werd het hoge tempo voor Vridos toch net iets te veel. De vermoeidheid sloeg toe waardoor het koppel van Vridos het niet meer kon bolwerken.(9-21)

Met de tussenstand op 3-4 was het de beurt aan Vonk/Zulfiqar om er een gelijkspel van te maken. In het begin van de eerste game ging het gelijk op, daarna wist Vridos een versnelling te plaatsen waardoor de game gewonnen werd. (21-15) In de tweede game begon het pas echt goed te lopen, Vonk domineerde het voorveld en Zulfiqar kon veel druk zetten vanuit het achterveld. Dit resulteerde in ruime gamewinst(21-8) en het vierde punt van de dag.

Vridos is vechtende tegen de degradatie maar weet toch knap de punten te delen met de nummer 2. Het team kan dus zeer tevreden zijn met de prestatie. Alweer staan de invallers hun mannetje en weten de basisspelers hun niveau vast te houden. BC Vridos 1 maakt de laatste weken een sterke indruk, hopelijk weten ze dit vast te houden in de strijd tegen degradatie. Volgende week op 8 december speelt Vridos thuis tegen BC Bever 1, de directe concurrent.

Add Comment